Popis 385 srčanih zastoja uključujući i 224 iznenadne smrti sportaša u 2021. godini

Popis 385 srčanih zastoja uključujući i 224 iznenadne smrti sportaša u 2021. godini

19. siječnja 2022

U pretprošloj 2020. godini, u kojoj je izbila „pandemija“ Corona virusa, mediji su nas svakodnevno i višestruko doslovno bombardirali prebrojavanjem umrlih ljudi, u prosjeku onih od 75 do 80 godina starosti, s više komorbiditeta, kojima se bez obdukcije pripisivao COVID-19  kao glavni uzrok smrti, samo zato jer su bili pozitivni na PCR testu,

Nakon toga krenulo se s agresivnim mjerama, medicinskim tretmanima, a propaganda straha polako je počela uzimati sve više maha.

U prošloj 2021. godini, u kojoj je uvedeno masovno cijepljenje protiv Covid-a-19 eksperimentalnim mRNK cjepivima, iz javnih medija saznajemo o valu iznenadnih smrti mahom mladih, prethodno zdravih ljudi.

Daleko je to sve od uobičajenog da toliki broj uglavnom mladih i zdravih sportaša pati od srčanih zastoja, srčanih udara, ili umire dok se bavi sportom, ali ipak se prošle godine to učestalo događalo.

Mnogi od ovih srčanih problema i smrti dolaze ubrzo nakon što se primilo cjepivo protiv Covid-a-19. Iako je moguće da se to može dogoditi i ljudima koji nisu primili Covid cjepivo, ipak, gole brojke jasno ukazuju na jedini očiti uzrok.

Takozvani zdravstveni radnici koji širom svijeta vode programe cijepljenja protiv Covid-19 neprestano ponavljaju da je “Cjepivo protiv Covida normalno, sigurno i učinkovito”.

Stoga, kao odgovor na njihovu izjavu, u nastavku teksta vam donosimo kontinuirano rastući popis uglavnom iznimno mladih sportaša koji su 2021. godine, od kada je uvedeno masovno cijepljenje koje je sportašima praktički uvjetovano za nastavak bavljenja sportom, imali velike zdravstvene probleme ili su umrli nakon što su primili jedno ili više cjepiva protiv Covid-a-19. 

U početku, mnoge od nuspojava nisu prijavljivane. Poznato je da je mnogim ljudima rečeno da ne govore o svojim nuspojavama, a mediji o njima nisu izvještavali, jer je to moglo negativno utjecati na programe cijepljenja. 

Međutim, neželjeni događaji su se počeli učestalo događati, a kako je vrijeme odmicalo i pojačavati te ih je postalo sve teže skrivati od očiju javnosti. Glavni mediji još uvijek ne izvještavaju o većini tih slučajeva, ali sportske vijesti ne mogu zanemariti činjenicu da nogometaši i druge sportske zvijezde kolabiraju usred utakmice zbog iznenadnog zastoja srca. A Više od 50% njih nažalost umire.

Također treba napomenuti da se uklanjaju mnoge objave na Facebooku, Instagramu, Twitteru, raznim forumima i vijestima. Dakle, i sada primamo poruke da nema dokaza o navedenim događajima ili statusu cijepljenja koji se s njima povezuju. Međutim, tome je dijelom razlog jer se radi o tajnoj medicinskoj informaciji koja nije za javnost, a dijelom jer se te informacije i kada su poznate, skrivaju.

Njemački Der Spiegel 2003. godine objavio je kako se u razdoblju između 1996.-2003. godine, na nogometnim travnjacima dogodilo 10 kolabiranja koja su bila povezana sa srčanim zastojem, što je u prosjeku jedan do dva slučaja godišnje.

Sada smo u samo godinu dana, od kada je uvedeno masovno cijepljenje, prebrojali 386 srčanih zastoja i 225 smrti na terenu o kojima su izvještavali mediji. Zapitajmo se što je s onima koji su preminuli ili im je zdravlje trajno narušeno, a mediji o njima nisu pisali? Što je s običnim “malim” ljudima?

Gdje su provjere činjenica? Gdje su mainstream mediji? Zašto javnosti ne predoče dokaze, dokumentirane smrti sportaša (na terenu) iz 2017., 2018., 2019. godine i prethodnog desetljeća i pokažu da ove činjenice nisu točne?

Ovoliki broj smrtnih slučajeva sportaša nije normalan i to je svakome jasno. Zato se niti ne pokušavaju temeljito provjeriti činjenice ili prikazati brojevi iz prethodnih godina.
 

Izviješće o kolapsima i smrtima sportaša iz 2021. godine;

03/01/21, Portugal   
Alex Apolinario (24), brazilski nogometaš Alverca FC kolabirao je na igralištu zbog srčanog zastoja tijekom utakmice. Umro četiri dana kasnije. 

09/01/21, SAD
Jordan Glenn, košarkaš Wisconsina. Srušio se u prekidu na početku poluvremena. CPR s defibrilatorom, prebačen u bolnicu kolima Hitne pomoći. Ažuriranje: U travnju je imao operaciju na otvorenom srcu i sada ima defibrilator umetnut blizu trbuha. 

22/01/21, SAD  
Hank Aaron (86), bivši Pro Baseballer primio je cjepivo protiv COVID-a 5. siječnja 2021. kako bi ukazao na sigurnost cjepiva i potaknuo druge crne Amerikance da učine isto. Umro dva tjedna kasnije u snu – navodno prirodan uzrok.

30/01/21, Indianapolis SAD 
Wayne Radford (64), NBA zvijezda i bivša zvijezda momčadi Indianapolisa, preminuo je u svojoj kući u Indianapolisu.  

30/01/21, Francuska
Garissone Innocent (20), nogometni vratar Caen Teama. Onesvijestio se u utakmici protiv Chamblyja. Napad tahikardije, nemogućnost govora ili disanja. 

06/02/21, Filipini 
Clement Lucchu (25), kamerunski košarkaš. Igrao u Manili na Filipinima. Doživio je srčani udar i umro.  

21/02/21, Hrvatska
Zlatko Saračević, (59) (bivši jugoslavenski rukometaš i svjetski rukometni prvak), osvojio je zlato s Hrvatskom na Olimpijskim igrama u Atlanti, a nedavno je i rukometni trener. Njegova momčad upravo je slavila u derbiju RK Lokomotive 32:29, a on je kolabirao od srčanog udara netom nakon izjave za medije. Reanimacija nije uspjela.   European Handball Federation inzistira na primitku dvije doze cjepiva za svakog sudionika u rukometu.

22/02/21, Portugal 
Alfredo Quintana (32), kubanski rukomet golman u Portugalu. Srušio se nakon srčanog zastoja tijekom treninga. Umro četiri dana kasnije.   

22/02/21, Queensland, Australija
Dale Best (34), igrač ragbi lige Maroochydore Swans kolabirao je tijekom utakmice. Sportski treneri su izvršili CPR, a zatim su bolničari pokušali stabilizirati igrača. Prevezen je u bolnicu, gdje je kasnije preminuo.  

3/03/21, Wallkill Central School, New York, SAD (17), 
Miguel Antonio Lugo (17) srednjoškolski nogometaš srušio se i umro tijekom nogometnog treninga

08/03/21, Egipat 
Abdel-Rahman Atef (23). Nogometaš kluba Al-Rowad srušio se i umro tijekom utakmice svoje momčadi u gradu Sharqiya. Progutao je jezik i pokušaji reanimacije su bili neuspješni (bez obučenog osoblja).   

11/03/21 Christchurch, Novi Zeland
David Wakefield, (27) novozelandski igrač kriketa. Srušio se tijekom treninga sa srčanim zastojem. Vraćen u život s defibrilatorom, hospitaliziran tri tjedna na intenzivnoj njezi, njegovo stanje zahtijevalo je opsežnu rehabilitaciju prije nego što je mogao hodati i govoriti. Dijagnosticiran mu je miokarditis.  

13/03/2021, New Hampshire, SAD 
Marvin Hagler (66), Boksač je hitno prevezen u bolnicu zbog bolova u prsima i problema s disanjem prije nego što je umro četiri sata kasnije, prema riječima njegova sina Jamesa. Thomas “Hitman” Hearns, njegov bivši protivnik i dugogodišnji prijatelj, objavio je na Instagramu da je Hagler “na intenzivnoj njezi u borbi protiv posljedica cjepiva”.  

19/03/21, Milton Keynes, UK
Raymond van Barneveld, pikado igrač se srušio i dobio je hitnu pomoć tijekom PDC Championshipa. 

19/03/21 Charleston NC, SAD 
Joe Bradshaw, 19, nogometaš na Charleston Southern University. Kolaps sa zastojem srca – plitko disanje

20/03/21 
Andy Haman (54) Profesionalni bodybuilder i glumac Andy Haman preminuo je od plućne embolije. 

22/03/21, Sacramento, Kalifornija, SAD 
Emmanual Antwi (18), nogometaš Kennedy High (Kanađanin) srušio se na terenu u Sacramentu. Pokušaji CPR-a na terenu nisu uspjeli i on je umro.

23/03/21
Moussa Dembélé (25), napadač Atlético Madrida kolabirao je na treningu i dobio je liječničku pomoć.  

27/03/21 Stewarton, Škotska 
Laura Henderson (42), srčani zastoj tijekom trčanja, umrla nekoliko dana kasnije u bolnici.  

29/03/21 Indija  
Devaraj Anchan (33) odbojkaš na državnoj razini srušio se, hvatajući se za prsa, dok je igrao na turniru i preminuo na putu do bolnice u Udupi.  

30/03/21, Gana
Charles Bulu, ganski sudac srušio se tijekom AFCON utakmice.  

30/03/21, SAD
Alex Stalock (34), NHL vratar Oilersa propustio sezonu zbog srčanih problema. Pozitivan COVID test u studenom 2020. godine, dijagnosticiran miokarditis u ožujku 2021.   

31/03/21 SAD
Brett Smith, košarkaški sudac NCAA, kolabirao je tijekom utakmice. Hospitaliziran s krvnim ugruškom.

31/03/21 Norveška
Filip Ingebrigtsen (28) Norveški trkač imao je tešku 2021. godinu nakon reakcije na cjepivo protiv COVIDA. Ingebrigtsen je dobio drugu dozu cjepiva neposredno nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Cilj mu je bio “vratiti se u normalu”, ali 17. listopada završio je 10. u utrci koju je pobijedio njegov brat.  

06/04/21, Callalen, Corpus Cristi  
Moira Claire Arney (15) Nogometašica iz srednje škole McAllen srušila se i umrla tijekom treninga.  

9/04/21, SAD
Bert Smith (56) NCAA muški košarkaški sudac kolabirao je zbog krvnog ugruška u plućima tijekom turnira  

9/04/21, Maine, SAD  
Red Gendron (63), trener hokejaškog sveučilišta Maine umro je nakon srčanog zastoja dok je igrao golf. Njegov kolega sa sveučilišta rekao je da je izgledao dobro ranije, kada se tim sastao kako bi primio akademske nagrade. Red je u potpunosti cijepljen protiv COVIDA-19.  

10/04/21 Stamford, Lincolnshire, Engleska
Dave Mears (58), britanski bivši prvak u borilačkim vještinama (Taekwondo i Muay Thai) i sadašnji učitelj borilačkih vještina kojemu je amputirana lijeva noga nakon infekcije uzrokovane primitkom cjepiva protiv COVIDA (AstraZeneca) 4. ožujka 2021.  

12/04/21, Hrvatska 
Dejan Oršuš (24) preminuo u nedjelju 11. travnja 2021. godine uslijed srčanog udara. Njegov klub Otok igrao je protiv Radničkog u drugoj županijskoj ligi, no tijekom utakmice mu je iznenada pozlilo, a ubrzo nakon toga Oršuš je preminuo u županijskoj bolnici u Čakovcu.  

18/04/21 Jamajka, –
Tremaine Stewart (Tan Tan) (32), jamajčanski nogometaš FC Dunbeholden. Srušio se i umro tijekom dodavanja neposredno prije utakmice.  

22/04/21 Australija
Craig Jones (29) brazilski Jiu-Jitsu svjetski prvak s crnim pojasom ne može trenirati niti se boriti nakon primitka cjepiva protiv COVIDA.

24/04/21  
Luis Ojeda (20), argentinski nogometaš iznenada umro. 

24/04/21 Teksas, SAD,  
Ernesto Ramirez Jr (16) kolabirao dok je igrao košarku i umro s dvostruko uvećanim srcem 5 dana nakon svog prvog Pfizerovog cjepiva protiv COVIDA, 19. travnja 2021. godine.  

27/04/21 Minnesota, SAD
Marco Rossi (19), Minnesota Wild hokejaš ima miokarditis. Izvještava seda je cijeli tim “potpuno cijepljen”  

28/04/21, Atlanta, SAD
Brandon Goodwin (26), NBA igrač dobio je krvne ugruške nedugo nakon primitka cjepiva protiv COVIDA-19, Mogući kraj karijere, još uvijek ne igra 7 mjeseci kasnije.  

01/05/21 Florida, SAD  
Nickolas Lawrinas (17), nogometaš iznenada umire, uzrok nejasan

01/05/21, SAD
Sage Canaday (35), ultramaratonac, zaradio upalu pluća i krvne ugruške. Sage je trčao Canyons 100k Ultra Marathon u Kaliforniji (24. travnja), odletio natrag u Colorado (26.?) Zatim je primio 2. Pfizer cjepivo i ubrzo je počeo imati problema s disanjem i bio je u krevetu barem od 1. svibnja do poslije 6. svibnja 2021. godine kada je rekao da je imao upalu pluća. Otišao u bolnicu 30. ili 31. svibnja, dijagnosticirana mu je obostrana plućna embolija, krvni ugrušci. 

7/05/21 SAD
Everest Romney (17), potpuno zdrav učenik druge godine srednje škole hospitaliziran nakon što je doživio teške migrene i otekline na vratu nakon cijepljenja protiv COVIDA-19. Unutar 24 sata nakon što je primio cjepivo, Everest je počeo osjećati “ogromnu količinu” boli i otekline u vratu koji su nastali s iste strane na kojoj je primio cjepivo. Everestov tata doživio je sličnu reakciju nakon primitka cjepiva protiv COVIDA robne marke Moderna. Rendgen je pokazao da ima preko 100 krvnih ugrušaka u plućima. 

08/05/21 Travis County TX, SAD
Pete (45), atletski trener kolabirao s moždanim udarom 6 dana nakon primitka drugog Pfizerovog cjepiva.  

09/05/21 Shropshire, Engleska
Simon Walker (42) Britanski nogometni trener razvio je masivne krvne ugruške i trajno oštećenje srca nakon primitka prvog cjepiva protiv COVIDA-19 – AstraZeneca.  

10/05/21, Nottinghamshire, Engleska   
Josh Downie, (24), igrač kriketa preminuo je nakon srčanog zastoja na treningu. Njegova majka Helen rekla je da nije imao nikakvih zdravstvenih problema. “To je sasvim iz vedra neba”, rekla je. 

11/05/21 Njemačka
Miroslav Klose (42), bivši njemački napadač i pomoćni izbornik Bayern Münchena. Pati od krvnih ugrušaka u nozi. Morao sam prestati trenirati.  

14/05/21 Malezija   
Haziq Kamaruddin (27), Olimpijac, streličar, umrlo od bolesti koronarne arterije. Umro 10 dana nakon primitka Pfizerove injekcije protiv COVIDA-19  

15/05/21 Georgia SAD
Shawn Kuhn (21), glavni smjer sportske znanosti i osobni trener, dijagnosticiran mu je COVID-19 u prosincu 2020. godine, imao je blaže simptome i oporavio se za nekoliko dana. Drugo Pfizerovo cjepivo protiv COVIDA-19 primio je u svibnju 2021., a upala pluća dijagnosticirana mu je krajem kolovoza 2021. godine nakon što je tjednima gubio krv (bez medicinskog objašnjenja) preminuo je 11. listopada 2021. godine u 2:59 ujutro.  

18/05/21 Švicarska
Michaël Perrier (32), nogometaš Stade Lausanne Ouchy. Tijekom momčadskog izlaska švicarski nogometaš iznenada je doživio ozbiljan srčani zastoj. Bilo je to nakon njegove prve doze (23. travnja 2021.godine) cjepiva Moderna. Dobio je 5 šokova defibrilatora, zatim je ostao 3 dana u umjetnoj komi. Defibrilator je implantiran kako bi se spriječio budući srčani zastoj, te je ostao 2,5 tjedna u bolnici. Nakon 5 mjeseci odmora, još uvijek su prisutne aritmije i lagane upale, tako da se nije mogao vratiti visokom nogometu.  

28/05/21 Seattle, SAD
Stefan Frei (36), vratar Seattle Soundersa. Seattle Sounders je u travnju objavio da je tim “potpuno cijepljen”. U svibnju je objavljeno da bi ga krvni ugrušci u koljenu mogli zadržati van igre 3-6 mjeseci.  

30/05/21 (točan datum nepoznat, ali prije 01/06/21, kada je Christian Eriksen kolabirao)
Marvin Schumann (31), amaterski igrač Gifhorna oživljen nakon srčanog zastoja.  

31/05/21 Bristol, Engleska  
Adam Bounds (41), nogometaš umro je 31/05/21 od teškog krvarenja u mozgu u bolnici Derriford, 11 dana nakon primitka cjepiva AstraZeneca  

1/06/21, Danska
Christian Eriksen (29), nogometna zvijezda Intera iz Milana, kolabirao je zbog srčanog zastoja na terenu 12 dana nakon što je 31. svibnja primio Pfizerovo cjepivo protiv COVIDA. Oživljeno defibrilatorom. Liječnik tima potvrdio je da je tim cijepljen 18. svibnja – to je možda značilo da su svi primili barem jednu injekciju, jer se u drugom izvješću spominje 31. svibnja. 

04/06/21 Italija  
Giuseppe Perrino (29), iz Fujimarina, Italija. Srušio se i umro tijekom igre počasti za svog mrtvog brata, Rocca. Bolničari na mjestu događaja pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno.  

05/06/21, Rusija  
Maxim Ishkeldin (30), svjetski prvak u hokeju na travi, veznjak ruske reprezentacije, iznenada je preminuo u Novosibirsku od posljedica zgrušavanja krvi. 

07/06/21, Njemačka,   
Michael Schneider (38), stolni tenisač, profesionalac iz Njemačke, iznenada i neočekivano preminuo. 

07/06/21 Virginia SAD  
Jošua Johnson (16), nogometaš za William Monroe High School, Stanardsville, Virginia je iznenada umro dok je bio u ribolovu s ocem. 

9/06/21, Ontario Canada  
Kamila Label-Farrel (19), zvijezda sveučilišne košarke neočekivano je umrla – kada se na jutarnjem treningu trčanja srušila dok se protezala  

12/06/21 Italija  
Chloe Giani Gavazzi (12), talijanska mlada tenisačica, članica Golarsa akademije u Milanu. Iznenada umrla. Njena majka pronašla ju je mrtvu u krevetu.  

12/06/21 Maryland USA  
Sang Ho Baek (20), bacač bejzbola Sveučilišta George Mason umro je od krvnih ugrušaka nakon cijepljenja protiv COVIDA i operacije lakta. Njegov otac izjavio je “naša obitelj je uništena i želimo odgovore zašto bi naš zdravi sin tako iznenada umro nakon rutinske operacije.”  

14/06/21, Indonezija   
Marquis Kido (36), indonezijski osvajač olimpijske zlatne medalje u Badmintonu u parovima, umro od srčanog zastoja tijekom igre 

17/06/21 Francuska
Frederic Lott, Salouël RC tim u Francuskoj, doživio je srčani zastoj nakon treninga u Salouelu. Spašen masažom srca i defibrilatorom.

18/06/21 Honduras  
Robert Lima (49), bivši nogometaš Olimpije iz Urugvaja, Honduras. Srušio se i umro od srčanog udara dok je igrao nogomet s prijateljima.  

19/06/21 Kolumbija  
Jose Edgar Preciado, kolumbijski caddy doživio je smrtonosni zastoj srca u svom hotelu nakon drugog kruga Holcim Colombia Classic u Bucaramangi u Kolumbiji.  

21/06/21 Mađarska  
Victor Marcel Hegedus (18), mađarski nogometaš. Srušio se i umro tijekom treninga zagrijavanja.  

23/06/21 Francuska
Christophe Lemaitre (31), francuski sprinter. Povukao se s Francuskog prvenstva i Olimpijskih igara u Tokiju. Trener je rekao da je pao na tjelesnom, nakon negativnih reakcija na cjepivo protiv COVIDA-19.

23/06/2021 Blairgowrie, Škotska
Hamish Bell (20), igrač Blairgowrie RFC Rugby Uniona i student Sveučilišta Aberdeen, doživio je srčani zastoj tijekom treninga. Nakon 25 minuta CPR-a pomoću defibrilatora, odveden je u bolnicu na liječenje  

25/06/21, SAD
Ethan Jovani Trejo (16), nogometaš, srušio se na teren tijekom treninga  

26/06/21 Rusija  
Maxim Dubrovolski (17), kolabirao je i izgubio svijest tijekom utakmice Nogometne lige. Moskva. Preminuo je prije nego što je Hitna pomoć stigla na lice mjesta.  

26/06/21 Korziko, Milano, Italija
Alexandre Joao Kisonga (37), profesionalni košarkaš, podrijetlom iz Konga i Angola, živio je u Italiji od 4. godine, primio je Astrazeneca cjepivo protiv COVIDA-19 6. travnja 2021. godine, nakon kojega je pretrpio iscrpljenost i blagu bol tijekom cijepljenja. Drugo cijepljenje s robnom markom Astrazeneca mu je zabranjeno. Liječnik ga je zamolio da odabere Modernu ili Pfizer (mRNA cjepiva). Preporučio mu je Modernu i on je pristao te se cijepio 22. lipnja 2021. godine. Četiri dana kasnije ponovo je osjetio iscrpljenost, umor i bol u vratu ujutro na treningu. Nakon treninga počele su glavobolje i pretjerano mu je porasla tjelesna temperatura. Glavobolja se nastavila nekoliko dana, a temperatura mu je ponovno porasla. Po liječničkom savjetu uzeo je Tachipirin za snižavanje temperature. Tjedan dana kasnije nije mu bilo ništa bolje i pokušao je uzeti bris na COVID koji je dao negativan rezultat. Tjedan poslije, simptomi su se nastavili i on je otišao u bolnicu u Milanu s dijagnozom tahikardije. Liječnici nisu htjeli govoriti o cjepivima, ali su na kraju dijagnosticirali akutni perimiokarditis. Šest mjeseci kasnije još uvijek ne može igrati. Joao kaže da će se podvrgnuti testu na stres 11. siječnja 2022. kako bi vidio može li se vratiti igrati košarku. Očekuje da će doživotno imati ožiljak na srcu i sljedećih godinu dana uzimat će 2 tablete dnevno. To može utjecati na njegovu fizičku aktivnost. Očekuje da će doživotno imati ožiljak na srcu i sljedećih godinu dana uzimat će 2 tablete dnevno. To može utjecati na njegovu fizičku aktivnost. 

27/06/21, Singapur
Neimenovani tinejdžer (16) doživio je srčani zastoj nakon treninga dizanja utega 6 dana nakon prvog cjepiva protiv COVIDA-19. Bio je u kritičnom stanju u bolnici.  

28/06/2021, Las Vegas, Nevada  
Chino Yelum Cajetan Nsofor (13) Nogometaš se srušio i umro na treningu  

28/06/21, (procjena) SAD
Kyle Warner (29) Profesionalni brdski biciklist patio od perikarditisa nakon primljenog Pfizerovog cjepiva protiv COVIDA-19, mogući kraj karijere  

02/07/21, Francuska  – mrtva
Lise Vidal (43), bivša windsurferica koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama u Sydneyu umrla je nakon krvarenja u mozgu. Ona je bila i trenerica na francuskim olimpijskim igrama.  

03/07/21 Antigva, Zapadna Indija
Chinelle Henry (26) Kriket, kolabirala je na terenu zajedno sa suigračicom Chedean Nationom. Samo nekoliko dana prije, klub se hvalio na Twitteru da je “cijepljena i spreman za suočavanje sa ženama iz Pakistana!” 

03/07/21 Antigva, Zapadna Indija
Chedean Nation (35) Kriket, kolabirala je na terenu zajedno sa suigračicom Chinelle Henry. Samo nekoliko dana prije, klub se hvalio na Twitteru da je “cijepljena i spreman za suočavanje sa ženama iz Pakistana!” 

04/07/21, Nagoya, Japan
Ryōsuke Hirata (33), japanski igrač bejzbola. Dijagnoza “atipična angina pektoris”

06/07/21, Japan  
Yusuke Kinoshita (27) Bejzbolaš se srušio tijekom treninga. Umro 03. kolovoza 2021., pet tjedana nakon cijepljenja protiv COVIDA

08/07/21, Toronto, Kanada   
Jenn Gouveia (31), majka iz Toronta, srušila se i iznenada umrla u nedjelju dok je trčala u High Parku  

10/07/21 Novi Zeland  
Mike Salase (39), igrač Northland ragby lige umro je dok je igrao utakmicu. Pokušaji CPR-a nisu uspjeli. 

12/07/21 Jaroslaw, Poljska  
Vladimir Dorozhkin (38), trener i sportaš. Umro je isti dan kada je dobio cjepivo protiv COVID-a. “Cijepljen nešto iza podneva, umro u ponoć. Kardiomiopatija.  

12/07/21 Egypt  
Imad Bayoumi, nogometaš iz Egipta. Srušio se i umro tijekom prijateljske utakmice u Egiptu, odajući počast svom prijatelju Aymanu Handalu koji je ranije umro.  Vijesti

13/07/21, Philadelphia PA, SAD  
Ivan Hicks (16) Nogometaš je umro tijekom utakmice. Mrtvozornik je pronašao uvećano srce i ožiljke, ali bez miokarditisa ili upale. Presuda kardiovaskularne bolesti. Testiran pozitivno na COVID.

13/07/21 Dubai  
Sebastian Eubank (29), boksač, sin poznatog boksača Chrisa Eubanka, preminuo je od srčanog zastoja, rekla je njegova supruga.  

13/07/21, Pennsylvania, SAD  
Andrew Roseman, bacač bejzbola u srednjoj školi, umro iznenada  

13/07/21, Kalifornija SAD  
Nathan Esparza (16), nogometaš srednje škole Castaic kolabirao je i umro nakon srčanog zastoja kod kuće 13. srpnja 2021. godine. Objave na Twitteru govore da je nedavno primio cjepivo protiv COVID-a.  

14/07/21, Italija  
Davide Bristot (18), odbojkaš preminuo 27 dana nakon prvog Pfizer cjepiva protiv COVIDA-19 17. lipnja. 10. srpnja 2021. godine počele su iscrpljujuće glavobolje, a 13. srpnja 2021. godine dvaput je povratio dok je bio vani s prijateljima. Lokalna bolnica počela je intravensku kap, ali su ga otpustili sat vremena kasnije. Sljedećeg jutra majka ga je pronašla mrtvog u podnožju njegovog kreveta. Neki mediji pogrešno su mu napisali ime Bistrot.  

15/07/21  
Arthur Zucolini (29), bivši košarkaš. Umro od zastoja srca dok je spavao. 

7.21. Portugal  
Marilio Costa Leite (48), portugalski profesionalni trkač na duge staze. Preminuo je dva dana nakon što je primio Pfizer COVID cjepivo. Njegovo tijelo pronađeno je u klancu.  

19/07/21 UK  
Maqsood Anwar (44), britanski kriket sportaš iz Walesa. Imao je srčani zastoj i umro. Bolničari su ga pokušavali oživjeti 45 minuta, ali bezuspješno.  

19/07/21 Dubai
Santo Giuliano (33) Talijanski profesionalni plesač rekao je da je doživio zastoj srca 4 dana nakon primitka prvog Pfizerovog COVID cjepiva 15. srpnja 2021.  

21/07/21, SAD
Kjeld Nuis (31) Dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje i svjetski rekorder brzi klizač razvio perikarditis nakon primitka Pfizerovog COVID cjepiva 

22/07/21 New York, SAD  
Neimenovani dječak (15), iznenada se srušio zbog srčanog zastoja na nogometnom igralištu dok je igrao nogomet u lokalnom kampu 22. srpnja 2021. godine, 4 dana nakon primitka drugog cjepiva protiv COVIDA robne marke Pfizer. Umro sljedeći dan. VAERS ID 1498080.  

22/07/21 Fethiye, Turska  
Michael Mitchell (65), bivši bodibilder Mr. Universe-a i glumac iz Bravehart-a umro je šest dana nakon primitka trećeg cjepiva (boostera) protiv COVIDA robne marke Pfizer 16. srpnja 2021. godine, nakon što je primio 2 doze Sinovaca. Prvu eksperimentalnu injekcija Sinovac Coronavac “inaktiviranog virusa” primio je 22. veljače, a drugu 20. ožujka 2021. godine. 

23/07/21, Njemačka  
Tim B. (27) nogometaš SV Hamberge iz (Schleswig-Holstein)  nije se osjećao dobro na turniru i odvezao se kući. Tamo se srušio i umro.  

24/07/21, Njemačka
Neimenovani (nepoznata dob) nogometaš TuS Hoberge-Uerentrup Bielefeld (NRW) srušio se na travnjak zbog srčanog zastoja.  

24/7/21, Little Rock, Arkansas 
Devon DuHart (16) nogometaš, misteriozno je preminuo od napadaja u snu. Nije mu bilo dobro nakon nedavnog treninga.  

25/07/21 Charles City, Iowa, SAD,
Carly Stevenson (19) Wartburg College bacačica kugle i diska kolabirala je i hitno je prevezena u bolnicu s krvnim ugrušcima u plućima i srcu. Imala je problema s govorom i disanjem, a onda joj je srce stalo. Reanimirana je tri puta. Izgubila je ravnotežu, kontrolu glave, pokrete ruku i ruku te komunikacijske vještine. 

26/07/21 Nizozemska  
Whitnee Abriska (19), ženska rukometna profesionalka preminula je nakon srčanog zastoja na odmoru. 

27/07/21 Iowa SAD
Leah Taylor (22) doktorandica iz Iowe i promotorica fitnessa/bodibilderica hospitalizirana s miokarditisom nakon prisilnog cijepljenja Pfizerom. Drugu injekciju Pfizera vjerojatno je primila između 27. srpnja i 22. kolovoza, na temelju kontekstnih tragova s ​​njezina sada izbrisanog Instagram računa. Nakon što su joj liječnici rekli da smanji broj otkucaja srca šest mjeseci, napisala je “Dijagnosticiran mi je miokarditis kao rezultat primljenog cjepiva protiv COVIDA.” 31. kolovoza napisala je: “Razumijem strah i opasnost s obje strane. Jasno. Mislim, pogledajte što je cjepivo učinilo mom prethodno zdravom, 22-godišnjem srcu. Jako sam se dvoumila i bojala primiti cjepivo. Moj doktorski program poticao je da ga svi studenti dobiju, a na mom području su izašli mandati za cijepljenje zdravstvenih radnika. Zato sam morala primiti cjepivo.”

28/07/21, Njemačka  
Jascha Zey (16) U19 igrač Eisbachtaler Sportfreunde (Rajna-Falačka) iznenada je i neočekivano preminuo u bolnici  

28/07/21, Georgia, SAD  
Joshua Ivory (15) Nogometaš se srušio i poginuo tijekom utakmice. Mrtvozornikovo izvješće kaže da je srčana aritmija izazvala iznenadni srčani zastoj. 

31/07/21. SAD
Daniel Brito (23), igrač maloljetne lige Philliesa, hospitaliziran je nakon što se srušio na terenu od moždanog udara. 

31/07/21 Mrtva
Sofia Graham (27) bodybuilderka spremna se natjecati na NPC North Americans 2021 i NPC USA’s. Umrla od srčanog zastoja u snu 

02/08/21, Detroit, SAD
Stephen Sylvester (15), nogometaš i atletičar srednje katoličke škole u Detroitu srušio se i umro tijekom kondicionog treninga

04/08/21, Kansas, SAD  
Tirrell Williams (19) brucoš u Fort Scottu preminuo je nakon što se srušio od moždanog udara na terenu tijekom treninga  

06/08/2021, Njemačka
Neimenovani sportaš Oelde II Distrikta srušio se na terenu kojeg je oživio njegov protivnik, Julian Pietsch iz VfB Schloß Holte 2.  

08/07/21, Belgija
Rune Coghe (18), nogometaš belgijskog KFC Eendracht Hooglede doživio je srčani zastoj na terenu 

08/08/21, UK
John Meadows (49) Bodybuilder AKA ‘Mountain Dog’ umro je od ‘krvnog ugruška’ Vijesti

8/08/21, Georgia, SAD  
Quandarius Wilburn (19), nogometaš se srušio tijekom kondicionog treninga Panthersa i kasnije umro. Činilo se da je bio u vrlo dobroj fizičkoj kondiciji kada se prijavio u svoj prvi predsezonski kamp.  

10/08/21 Australija
Chris Cairns (51), novozelandski igrač kriketa doživio je masivni srčani udar i rupturu aorte. Podvrgnut je operaciji srca i prebačen je u bolnicu u Sydneyju na daljnju vaskularnu operaciju. 

12/08/21, Novi Zeland  
Lee Moses (29) Nogometaš Palmerstona North Marista preminuo je tijekom treninga  

13/08/21, Francuska  – mrtav
Franck Berrier (37), bivši francuski profesionalni nogometaš, kolabirao je od srčanog zastoja dok je igrao tenis. U mirovinu je otišao 2019. godine zbog problema sa srcem.  

13/08/21, UK,   – mrtav
Roy Butler (23), irski nogometaš Waterford FC umro je od masivnog krvarenja u mozgu nakon primitka J&J COVID cjepiva. U roku od jednog sata imao je jake glavobolje i opću slabost. Do subote, 14. kolovoza 2021. godine, povraćao je i imao konvulzije. Njegova majka je na Facebooku potvrdila da je Roy cjepivo uzeo samo kako bi s prijateljima otišao u Grčku. Tweet koji je to izvijestio je uklonjen (trebali smo snimiti snimak!)  

13/08/21 Tennessee USA  
Azorean Tatum (16), srednjoškolski nogometaš iznenada se srušio u školi, 13. kolovoza 2021. godine, telefonirao je majci, imao je poteškoća s disanjem, nije mogao samostalno ustati ili hodati. Bolničari su ga odveli u Baptističku dječju bolnicu. Nakon 2 dana, nakon što nije dobio nikakve druge testove osim COVID testa, pušten je. Stanje mu se nije poboljšalo i 20. kolovoza 2021. godine je prebačen u dječju bolnicu Le Bonheur, gdje je preminuo u subotu, 21. kolovoza. 

14/08/21, SAD  
Dimitri McKee (17) Nogometaš srednje škole Lee se onesvijestio i umro nakon treninga, Vijesti su njegovu smrt pripisali toplotnom udaru.  

14/08/21, Kenija  
23-godišnji kineski olimpijski prvak Gilbert Kwemoi srušio se u svom domu (nakon kratke bolesti), nakon što je tvrdio da ga boli glava. Umro je na putu za bolnicu,  

15/08/21, Španjolska  
Alena Hatvani-Kosinová (46), češka bodibilderka umrla je nakon što je hitno prevezena u bolnicu u Alicanteu u Španjolskoj.

15/08/21,
Jeremy Chardy (34), francuski tenisač veteran, bivši 25. broj svijeta, prekinuo je sezonu nakon “Izrazite, gotovo paralizirajuće boli” nakon cjepiva protiv COVIDA sredinom kolovoza. 

15/08/21 Italija  
Marko Tampwo (19), Atletico Fioghi nogometaš iz Rima, umro od srčanog zastoja. 

16/08/21, Francuska (24)
Samuel Kalu (24) Bordeaux profesionalni nogometaš doživio je srčani zastoj tijekom utakmice  

16/08/21, Njemačka (62)
Manfred Lehner (62) Trener vratara SV Niederpöring (Bayern) doživio je srčani zastoj nakon treninga  

18/08/21, Belgija
Joppe Erpels (17) iz Arendonka (cijepljen) završio je na intenzivnoj njezi nakon utrke. Tri mlada belgijska (Kempen) biciklista imaju problema sa srcem nakon utrke. Biciklicti iz Acrog-Tormansa pr. Joppe Erpels iz Arendonka završio je na intenzivnoj njezi, Xander Verhagen iz Geela imao je problema na treningu, a Yarno Van Herck iznenada je osjetio bol u prsima tijekom Herman Vanspringel Diamonda.  

18/08/21, Belgija
Xander Verhagen (17) iz Geela (cijepljen) imao je problema na treningu. Tri mlada belgijska (Kempen) biciklista imaju problema sa srcem nakon utrke. Biciklisti iz Acrog-Tormansa pr. Joppe Erpels iz Arendonka završio je na intenzivnoj njezi, Xander Verhagen iz Geela imao je problema na treningu, a Yarno Van Herck iznenada je osjetio bol u prsima tijekom Herman Vanspringel Diamonda.  

18/08/21, Belgija
Yarno Van Herck (15) (cijepljen) iznenada je osjetio ubod u prsa tijekom Herman Vanspringel Diamonda. Tri mlada belgijska (Kempen) biciklista imaju problema sa srcem nakon utrke. Biciklisti iz Acrog-Tormansa pr. Joppe Erpels iz Arendonka završio je na intenzivnoj njezi, Xander Verhagen iz Geela imao je problema na treningu, a Yarno Van Herck iznenada je osjetio bol u prsima tijekom Herman Vanspringel Diamonda.  

18/08/21, Belgija
Jente van Genechten (25), nogometaš se srušio na teren zbog srčanog zastoja  

19/08/21 UK  
Alex Bruce (20), engleski ragbi ligaš. Pronađen mrtav u hotelskoj sobi jutro nakon njegovog debija u profesionalnoj ragbi ligi. 

20/08/21  
Orlando Gallucci (49), osobni trener, bodybuilder i sportaš umro je od srčanog zastoja nakon NPC Svjetskog europskog prvenstva 2021. 

21/08/21, Neath Port Talbot, Wales, UK  
Alex Evans (31), igrač Cwmllynfell RFC Rugby Uniona osjećao se loše tijekom utakmice i napustio je teren, a kasnije se srušio. Pokušaji reanimacije defibrilatorom nisu uspjeli, te je preminuo na mjestu događaja.  

22/08/21,
Fabrice N’Sakala (31), branič Bešiktaša srušio se na travnjaku tijekom utakmice 

22/08/21, UK
Pedro Obiang (29), bivša zvijezda West Hama pretrpio je miokarditis 10 dana nakon primitka COVID cjepiva 

22/08/21, Italija
Francesca Marcon (38), talijanska odbojkašica doživjela je perikarditis nakon 2. doze Pfizer cjepiva. Imala je otežano disanje i bolovi u prsima 

22/08/21, Venezuela  
Alexaida Guedez (30), venezuelanska državna prvakinja u maratonu kolabirala je i umrla u utrci 5k  

22/08/21 Slovenija  
Aidan Šaranovič (45) bivši napadač Primorja također je igrao u slovenskoj ligi za Primoria. Doživio je težak zastoj srca, reanimiran, umro nekoliko dana kasnije.  

24/08/21, Luksemburg
José dos Reis (29) srušio se na teren i reanimiran.  

24/08/21, SAD  
Jack Alkhatib (18), nogometaš srednje škole Columbia srušio se na teren i umro.  

25/08/21 New York, SAD
Vinny Curry (33), obrambeni igrač New York Jetsa propustit će cijelu sezonu 2021. Dijagnosticiran mu je rijedak poremećaj krvi u srpnju i uklanjanje slezene,objava na Twitteru . Planirao povratak sredinom rujna, ali su se pojavili krvni ugrušci – bez fizičkog kontakta 3-6 mjeseci. 

25/08/21, Češka
Neimenovani (35) Češki ultramaratonac poginuo je tijekom zagrijavanja ispred Ultra-Trail du Mont-Blanc nakon kobnog pada na visokoj planinskoj stazi. Pao je tijekom noći nakon što je u utorak poslijepodne s više od 1000 drugih trkača iz talijanskog skijališta Courmayeur krenuo na stazu TDS utrke od 145 kilometara do Chamonixa u Francuskoj. Najčešći uzrok smrti u brdskim utrkama je srčani zastoj, prema studiji, ali ovo je bila prva smrt na Ultra-Trail du Mont-Blanc događaju od njihova početka 2003. Sanitarna propusnica bila je obavezna nakon srpnja za sudionike koji su zahtijevali jedan od: dokaz o potpunom cijepljenju, nedavnom negativnom testu na COVID-19 ili potvrda o oporavku od COVID-19. Nema narukvica bez sanitarne propusnice.  

29/08/21, SAD   
Donadrian Robinson (Donnie) (17), nogometaš Columbia High school umro  

29/08/21, Njemačka (nepoznata dob)
Neimenovan Njemački igrač iz C-Liga Dillenburg, iz Hirzenhaina kolabirao, utakmica otkazana. 

01/09/21, Australija  
Cameron Dale (29), australski mornar, umro je nakon što je pretrpio ‘katastrofalni’ moždani udar. Bio je najmlađi solo jedriličar koji je oplovio svijet. 

01/09/21,
Greg Van Avermaet (36) bivši olimpijski prvak na cesti odustao od Svjetskog kupa u biciklizmu nakon primljenog cjepiva protiv COVIDA-19 

02/09/21, Belgija
Greg Luyssen (22), profesionalni biciklist završio je biciklističku karijeru nakon zatajenja srca    “Bio sam u skupini za lov tijekom utrke Kortemark kada mi je odjednom postalo loše”, kaže. “Osjećao sam veliki pritisak u prsima i bilo mi je toliko loše da sam morao napustiti utrku. Odvezli su me u bolnicu i dijagnosticirali mi zatajenje srca. Već sam imao temperaturu nekoliko puta bez ikakvog razloga nakon primitka drugog COVID cjepiva Pfizer, ali nikad nisam razmišljao o vezi. Daljnji testovi su pokazali da je moj srčani mišić zahvaćen i da moje tijelo sada slabo reagira na intenzivnu aktivnost.”

02/09/21, Paraolimpijske igre u Tokiju
Belgijski tenisač u invalidskim kolicima Joachim Gerard (32) kolabirao je zbog srčanih problema na Olimpijskim igrama u Tokiju. Uvjet za prisustvo igrama bilo je cijepljenje.  

03/09/21, Columbia SC, SAD  
David Patten (47), trostruki prvak Super Bowla s Patriotsima, poginuo je dok je vozio svoj motocikl – iznenada je “otišao lijevo od centra” i udario u nadolazeću limuzinu Chevrolet.  

04/09/21, Francuska
Diego Ferchaud (16) iz ASPTT Caena doživio je srčani zastoj u vijestimaiz Saint-Lô  

04/09/21,  – mrtav
Jens De Smet (27), nogometaš se srušio na terenu, umro je od srčanog zastoja. 

04/09/21, Henley-on-Thames, Oxfordshire, UK,  
Dave Hyde (29) Ragbi igrač Henley Football Club kolabirao je i umro nakon utakmice, doživio je dva srčana zastoja  

05/09/21, Njemačka
Neimenovani sudac se srušio tijekom utakmice. SC Neuburgweier – FV Ettlingenweier II (Baden-Württemberg)  

05/09/21 Austrija
Florian Ploner (22), rukometaš SC Ferlach kolabirao je tijekom utakmice. Simptomi su ukazivali na srčani zastoj ili moždani udar.  

05/09/21 PA, SAD  
Jalen Leavey (19), bivši nogometaš srednje škole Philadelphia. Srušio se i neočekivano umro nakon utakmice na fakultetu. Izvještaj kaže da je smrt uzrokovana prirodnim uzrocima, od prethodnog zdravstvenog stanja.  

06/09/21 Njemačka
Paul Zipser (27), napadač Bayerna Münchena (košarka) podvrgnut je uspješnoj operaciji krvarenja u mozgu povezanog s COVID cjepivom robne marke J&J. 

06/09/21, Italija
Neimenovani nogometaš (13) iz kluba Janus Nova, Saccolongo (Italija) kolabirao je na teren zbog srčanog zastoja

07/09/21, Velika Britanija  
Nogometaš Dylan Rich (17) srušio se na teren i preminuo od dvostrukog srčanog udara tijekom utakmice u Engleskoj.

9/09/21, Njemačka
Neimenovani igrač Birati Cluba Münster doživio je srčani zastoj u utakmici regionalne lige protiv FC Nordkirchen II Eriksen. Igra je otkazana  

9/09/21, Italija  
Christian Blandini (20), “zvijezda u usponu” odbojkaškog sveučilišta Catania, umro je od iznenadnog zastoja srca. U priopćenju sveučilišta opisana je “iznenadna smrt” studenta industrijskog inženjerstva. Catania zahtijeva od učenika da imaju COVID-19 “Green Pass” koji pokazuje cijepljenje.  

10/09/21, Njemačka
Lucas Surek (24) iz BFC Chemie Leipzig kolabira od miokarditisa.  

11/09/21, Francuska  
Frédéric Lartillot (49) Ain / Francuska: doživio zastoj srca u svlačionici nakon prijateljske utakmice  

11/09/21, Italija  
Andrea Astolfi (45), sportski direktor Calcio Orsago (Italija) pretrpio je srčani zastoj nakon povratka s treninga i umro bez prethodne bolesti

11/09/21, Nizozemska  
Sebastiaan Bos (19), Laren hokej igrač preminuo je iznenada i neočekivano. 

12/09/21, Francuska
Dimitri Lienard (33), veznjak FC Strasbourga kolabirao tijekom utakmice. 

13/09/21, Njemačka
Anil Usta, turski reprezentativac koji igra za Vfb Schwelm (Ennepetal) kolabirao je na terenu zbog srčanih problema.  

13/09/2021 Waseca, Minnesota, SAD
Brad Wendland (48), glavni trener srednje škole Waseca Bluejays nogometnog tima imao je srčani zastoj na kraju utakmice u petak protiv St. Peter  

14/09/21, SAD  
Parys Haralson (37), bivša zvijezda Justicea NFL-u u Madison Centralu, zatim u Tennesseeju iznenada je i neočekivano preminuo kod kuće u Jan Joseu u Kaliforniji. 

14/09/21, Poljska  
Mateusz Jacak (14), nogometaš Znicza Pruszkówa, izašao je ujutro iz kuće kako bi otišao u školu. Nije stigao na nastavu, a majka ga je zatekla onesviještenog ispred stana. Imao je moždani udar i nakon 12 dana u bolnici preminuo je 16. rujna 2021. godine. Mateusz je jedan od dvojice nogometaša Znicza Pruszkówa koji su umrli ove godine.  

16/09/21, Indija  
Avi Barot (29), igrač kriketa Saurashtra, pretrpio je srčani zastoj, te umro. 

16/09/21
Imogen Allen (24), jahačica, prvakinja u skokovima možda nikada više neće jahati. Hospitalizirana s teškom reakcijom na COVID cjepivo Moderna s dva masivna krvna ugruška na plućima dva tjedna nakon prvog cijepljenja. 

17/09/21 SAD
John Stokes (21), igrač golfa na NCAA Tennessee State University imao je miokarditis četiri dana nakon primitka druge doze cjepiva Pfizer. Progovorio protiv mandata cjepiva. 

17/09/2021 Visakhapatnam, Indija  
Murtaza Lodhgar (aka Murtu bhai) (45), Mizoram Colts Cricket. U šetnji nakon večere iznenada je osjetio ogromnu bol u prsima i pao na cestu.  

18/09/21, Njemačka
Kingsley Coman (25) iz FC Bayern München operirao je srce nakon aritmije.  

18/09/21, Kanada
Francis Perron (25), obrambeni igrač Sveučilišta Ottawa Gee-Gees iznenada je preminuo nakon utakmice u Torontu. Sveučilište u Ottawi ranije je pokrenulo svoju politiku obaveznog cijepljenja, “svatko tko iz bilo kojeg razloga namjerava doći u kampus mora se cijepiti.”  

19/09/21, Francuska
Neimenovani nogometaš FC Nantes (19) doživio je srčani zastoj tijekom treninga

19/09/21, Njemačka  
Dirk Splisteser odbojkaški trener iz SG Traktor Divitz srušio se mrtav  

11/09/21, Danska
Abou Ali (22) kolabira zbog srčanog zastoja tijekom utakmice u Danskoj.  

21/09/21, Njemačka
Helen Edwards, Na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo za žene između Njemačke i Srbije u Chemnitzu, engleski linijski igrač imao je srčanih problema i odveden je s terena.  

21/09/21
Antoine Méchin (31), francuski triatlonac pretrpio je plućnu emboliju nakon primitka cjepiva protiv COVIDA robne marke Moderna. 

22/09/21, Wisconsin, SAD
Tom Felton (34), srušio se tijekom golfa.  

22/09/21, Njemačka
Nicky Dalibor (36), (Saxony-Anhalt) kolabirao je i reanimiran na terenu.  

21/09/21, Augsburg
Neimenovani pomoćni sudac utakmice Kreislige Augsburga u Emersackeru, kolabirao zbog srčanih problema  

26/09/21, Njemačka  
Benny Taft (33) nogometaš i trener SVU Unterferrieden (Bavarska) pretrpio srčani zastoj u igri, umro je u 27. 

27/09/21, Venezuela  
Guillermo Arias (31), Camaguán FC, Guárico država u utakmici s La Villa FC. Srušio se i preminuo na terenu. 

27/09/21, Njemačka  
Gospodin Steidel, sudac, doživio je srčani zastoj na utakmici Lauber SV (Bayern). Utakmica prekinuta.  

22/09/2021 Izrael  
Arik Alfasi (49), trener košarke, bivši izraelski reprezentacija pomoćni trener dva puta cijepljen protiv COVIDA, a zatim se razbolio od COVIDA – njegovo stanje pogoršalo, bio stavljen na održavanje života i umro. Nije imao popratnih bolesti i nije pušio.

27/09/21, Italija
Neimenovani jahač (20) doživio je srčani zastoj na kraju turnira.

28/09/21, Njemačka
Hoher Hagen (17), nogometaš JSG-a srušio se tijekom utakmice i oživljen u Hannoversch Munden  

28/09/21, Italija  
Antonello Campus (53), nogometni trener mlade reprezentacije Sardinije srušio se i umro na Siciliji tijekom treninga s timom

28/09/21, SAD  
Neimenovani dvaput cijepljeni tinejdžer (16) kolabirao je dok je igrao nogomet i preminuo nešto kasnije.

29/09/21, Njemačka  
Dietmar Gladow, vođa tima iz Thalheima (Bitterfeld) doživio je smrtonosni srčani zastoj prije utakmice

28/09/21 Meksiko  
Leticia Rico Gonzalez (51), triatlonac. Umro je od srčanog zastoja tijekom natjecanja u triatlonu Cozumel u Quintana Roou. Pokušaji reanimacije neuspješni, u bolnici je proglašen mrtvim.  

29/09/21, SAD  
Neimenovani srednjoškolac srušio se tijekom treninga i preminuo u bolnici.

30/09/21 Kostroma, Rusija  
Anna Kruglova (27), ruski nacionalni taekwondo prvak s medaljom u oba, europskom i svjetskom taekwondo prvenstvu. Nema službenog uzroka smrti, ali se navodi da je doživjela srčani udar, a zatim umrla, dva dana nakon cjepiva protiv COVIDA-19.  

30/09/21, Njemačka
Neimenovani (17) nogometaš kolabirao je tijekom utakmice A 2 regionalne lige između SV Hoßkirch i TSV Sigmaringendorf. Doživio je srčani zastoj i reanimiran.  

1/10/21, Kanada  
Jacob Downey (18), hokejaš Peterborough Petesa u sezoni 2019.-2020., iznenada je preminuo nakon hitne medicinske pomoći. 

01/10/21, Njemačka  
Bruno Stein (15) golman od FC an der Fahner Höhe u Gräfentonna, Thüringen, umro.  

01/10/21, Nashville, Tennessee, SAD
Todd Richards (54), pomoćni trener Nashville Predators hokeja na ledu, imao je srčani udar ili srčani zastoj.  

10/02/21, SAD  
major Wingate (37), američki košarkaš i bivši kapetan Tennesseeja (Springfield Armor, Shanxi Zhongyu, Tofas Bursa) neočekivano je preminuo.  

02/10/21, SAD  
Jake Kazmarek (28) bodybuilder, primio je cjepivo protiv COVIDA robne marke Moderna prvo 31. kolovoza i drugo 28. rujna 2021. Umro četiri dana nakon drugog cjepiva. 

02/10/21, Nizozemska
Ceylin del Carmen Alvarado (23), Nizozemka, aktualna europska prvakinja, vozačica ciklokrosa izvan igre zbog ‘poremećene krvne slike’. 

21/10/21 Francuska
Martin Lefèvre (16), Agneaux FC, Nogometaš kolabirao tijekom utakmice Gambardella kupa protiv FC Saint-Lô Manchea, malo prije isteka pola sata. Pohađa srednju školu Curie-Corot u Saint-Lôu. Njegov otac je rekao da njegov sin nema problema sa srcem, radilo se o upali arterije u mozgu, kao moždani udar… Predsjednik kluba je rekao: “Bio je paraliziran po cijeloj desnoj strani, izgubio je govor, ali je ostao pri svijesti.” U bolnici je ostao četiri dana i prebačen u Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju za djecu i adolescente (CMPR), u Flers (Orne)  

03/10/21, Kanada
Josh Archibald (28), Edmonton Oilers hokejaš na neodređeno vrijeme odsutan zbog miokarditisa. 

03/10/21, Austrija  
Ernst Scherr (63) bivši trener vratara i skaut talenta neočekivano je preminuo.

03/10/21, Njemačka  
Timucin Sen (Hessen) Nogometaš se srušio na teren 10 minuta prije kraja utakmice. Reanimiran.

03/10/21, Belgija 
Niels de Wolff (27), igrač belgijskog nogometnog kluba White Star Sombeke, kolabirao je zbog srčanog zastoja nakon utakmice s momčadi Warbrook. Oživljen s CPR-om i defibrilatorom. Umro je u bolnici tri dana kasnije.  

4/10/21, SAD
Hayden Holman (22), Sugar City, maratonac iz Idaha. Srušio se tijekom maratona St. George u Utahu. U početku oživljena. Preminuo u bolnici.  

04/10/21, Njemačka  
Alexander Siegfried (42) iz VfB Moschendorfa neočekivano se srušio i umro.  

04/10/21,  Njemačka 
Benjamin Taft (33), njemački nogometaš/trener kolabirao je zbog srčanog zastoja nakon utakmice. 

06/10/21,  SAD 
George Peterson (37) zvani “Da Bull” Bodybuilder pobijedio je na natjecanju Classic Physique na Arnold Classicu 2019, umro je nekoliko dana prije natjecanja u vrhunskom bodybuilding natjecanju. Sumnja na krvarenje u mozgu nakon primitka dvije doze cjepiva protiv COVIDA, što je bio uvjet za Olimpijske igre u Orlandu.  

06/10/21
Florian Dagoury: Najbolji svjetski statički ronilac na dah s dijagnozom miokarditisa i perikarditisa 40 dana nakon primitka druge doze cjepiva protiv COVIDA robne marke Pfizer. 

06/10/21, Njemačka  
Bern Bauer (61), trener DJK Concordia Ludwigshafen (Rheinland-Pfalz) iznenada umro.  

07/10/21, Italija
Neimenovani sportaš iz Colverdea (17) kolabirao je zbog srčanog zastoja tijekom treninga.

07/10/21, Japan
Kota Ibushi (39), Hrvač je otkazao sudjelovanje na natjecanjima (srpanj 2021.) zbog nuspojava cjepiva protiv COVIDA. Šest mjeseci kasnije, u prosincu 2021., još uvijek se nadzire kako bi se utvrdilo kada se može vratiti u ring.  

08/10/21, Francuska  
Benoit Sabard (49), igrač SC Massaya doživio je smrtni zastoj srca tijekom utakmice. Ovo je treća smrt ove godine u SC Massayu, nakon Jean-Philippea Rouxa (73), bivšeg predsjednika kluba i dogradonačelnika grada, te Francka Martina, bivšeg igrača i bivšeg dopredsjednika.  

08/10/21, Južnoafrička Republika  
Dean Chiazari (31), veslač u kanuu. Umro od srčanog zastoja.  

09/10/21, Nuevo Vallarta, Meksiko  
Alberto Olguin, PGA golf caddy za Manuela Torresa srušio se na igralištu tijekom PGA Tour Latinoamerica događaja zbog srčanog zastoja. To je bila druga smrt PGA caddyja (19. lipnja).  

9/10/21, Engleska
Ryan Bowman (29) Profesionalni napadač Shrewsburyja liječen je defibrilatorom nakon pola sata igre zbog ekstremnih srčanih problema.  

10/10/21, Italija
Pompea Tretolu (18), nogometaša koji se iznenada onesvijestio na terenu, oživio je njegov suigrač.  

10/10/21, Francuska
Neimenovani igrač Saint-Jamesa (40) kolabirao je zbog srčanog zastoja u svlačionici, nakon zagrijavanja prije utakmice s Avranchesom. Spašen defibrilatorom od strane vatrogasnog medicinara iz protivničke ekipe.  

10/10/21, Italija  
Neimenovani (59) trkač na duge staze iz Bielle kolabirao je zbog srčanog zastoja tijekom druge utrke Su-Per Veglio Trail. Reanimacija defibrilatorom nije uspjela i on je tamo preminuo.

10/10/21, Njemačka
Neimenovana igračica Fortune Freudenberg srušila se u posljednjoj minuti utakmice protiv Wacker Mecklenbecka u Ženskoj ligi Westphalia. Srušila se bez ikakvog vanjskog utjecaja.  

10/10/21, Italija – mrtav
Simone Bedodi (40), talijanski bejzbol igrač i trener bejzbol momčadi Park Ranger. Umro u snu.  

11/10/21, Njemačka
Marcel Herder, gostujući trener, srušio se na rubu terena Mühlwiese (Saska) Reanimiran.

11/10/21, Norveška
Daniel Aakervik (17), jedan od najvećih norveških talenata za skijaško trčanje prekinuo je sezonu nakon teške reakcije na cijepivo protiv COVID-a. 

12/10/21, Škotska
Ewan Fraser (30), igrač hokeja na travi iz Glasgowa, kolabirao je zbog srčanog zastoja, tijekom utakmice 

12/10/21, Njemačka  – mrtav
Lukas Bommer (25), vratar HC TuRa Bergkamen, preminuo je iznenada i neočekivano.

12/10/21, Makedonija  – mrtav
Julija Portjanko (38), rođen u Ukrajini, makedonski rukometaš (Kometal Gjorče Petrov, Arvor 29, Makedonija reprezentacija). iznenadna smrt, u autu sa suprugom, vraća se iz Grčke. 

12.2021. Španjolska
Ferran Duran (27), nogometaš Maià srušio se na travnjaku, a zatim doživio više srčanih udara prije nego što je stigao u bolnicu. U srce mu je ugrađen automatski defibrilator.  

13/10/21, Meksiko  
Hector Manuel Mendoza (16) preminuo je od srčanog zastoja tijekom treninga.  

13/10/21, Brazil
Fellipe de Jesus Moreira (18) profesionalni nogometaš doživio je dvostruki srčani udar. Otpušten iz bolnice 3. studenog. 

14/10/21, UK  – mrtav
David Jenkins (31), osvajač srebrne olimpijske medalje u vodu i britanski trener u skokovima u vodu neočekivano je preminuo. 

14/10/21, Italija
Gianni Moscon (27), višestruki biciklistički prvak, na operaciji zbog teške srčane aritmije.  

14/10/21, Italija
Neimenovani AH nogometaš (53) doživio je srčani zastoj na treningu.

14/10/21, Njemačka  
Neimenovani sudac se srušio i umro tijekom utakmice Kreislige B između SC Daisbacha i FSV Taunussteina u Aarbergenu (Hesse)   

15/10/21, Gold Coast, Australija
Ava Azzopardi (14), nogometašica se srušila na travnjak, držana u umjetnoj komi u bolnici. Kasnije ozdravila.  

16/10/21, Francuska  
Christophe Ramassamy (54) igrač AH i bivši sudac kolabirao je i preminuo od srčanog zastoja tijekom utakmice.  

PREUZETO SA: https://epoha.com.hr/2022/01/18/popis-385-srcanih-zastoja-ukljucujuci-i-224-iznenadne-smrti-sportasa-u-2021-godini/?fbclid=IwAR2N4Rzg62QXV1aRm2xgdIZbuRifND_Z2_XzrsOExm_BVofRkB-XB8bAMJk  - Matija Varga

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh