ŽUĆNI KAMENAC I BOLEST ŽUĆNOG MJEHURA

ŽUĆNI KAMENAC I BOLEST ŽUĆNOG MJEHURA

30. siječnja 2019

Žućni kamenac pojavljuje se u žućnom mjehuru i žućnim kanalima. Ako su vrlo sitni tad se govori o pijesku u žućnom mjehuru. Međutim mogu biti i veliki, čak i nekoliko centimetara. Postoji takozvani inficirani žućni kamenac koji nastaje u žućnom mjehuru nakon prethodne upale. Drugi žućni kamenci nastaju zbog nepravilne prehrane, primjerice previše pijenja kozjeg mlijeka, nedostatka kretanja, debljine. Nastaju zbog taloženja kolesterola i otpada žućnih pigmenata.

Bolesnik osjeća napuhanost i punoću, posebno nakon jela, a često i jake bolove.

Preporučam nekoliko dobrih recepata za uklanjanje i prevenciju nastanka žućnog kamenca:

SOK OD MASLAČKA – U slučaju kamenca u žućnom mjehuru i problema sa žući i jetrom djelotvorna je kura od svježeg soka maslačkovih listova. Listovi se mogu brati tijekom cijele sezone rasta.Na dan se uzima triput po jedna mala žlica soka. Sok se pravi svaki dan da bude svjež. U sokovniku napravite sok od maslačkovih listova i tijekom šest tjedana , svaki dan popijte triput po veliku žlicu soka.Uz to redovito popijte dvaput po šalicu čaja od maslačkovih listova. Tom se kurom jačaju žućni mjehur, jetra, želudac, slezena, bubrezi i gušterača.

ČAJ OD KOMORAČEVA SJEMENA – U slučaju upale i za umirenje žućnog mjehura najdjelotvorniji je čaj od komoračeva sjemena. U šalicu vrele vode stavite dvije male žlice mljevenog sjemena komorača, ostavite 15 minuta poklopljeno, procijedite te popite vrlo toplo u malim gutljajima. Pije se samo jedna šalica na dan, tokom tri tjedna , slijedi stanka te se kura ponovi i tako sve do ozdravljenja.

ČAJ OD METVICE ( Mentha piperita) – Kod akutnih problema sa žući, osobito akutne upale, smije se piti samo čaj od listova metvice a ne drugi navedeni pripravci. U šalicu vrele vode stavite dvije male žlice listova metvice, ostavite 10 minuta poklopljeno te pijte toplo i na gutljaje. Može se piti neograničeno.

ČAJ OD OMANA ( Inula helenium) – U šalicu hladne vode, stavite dvije male žlice korijena omana,ostavite preko noći ( 12 sati), ujutro prokuhajte, neka vri pet minuta, te popijte toplo i na gutljaje. Dulje vrijeme ujutro i navečer popijte po šalicu čaja. On otapa i izbacuje žućne kamence.

ČAJ OD JETRENKE  ( hepatica nobilis ) - Djelotvorno izbacuje žućni kamenac, pogotovo pijesak, ali pomaže i kod zastoja u jetri i ako je otekla. Pije se mjesec dana a nakon tjedna stanke kura se ponovi. Taj čaj i onaj od zečje stope mogu se piti naizmjenično, bez međustanke,mjesec dana jedan pa mjesec dana drugi.

ČAJ OD ZEČJE STOPE ( Geum urbanum ) – u šalicu vrele vode stavite malu žličicu zečje capice, ostavite pet minuta poklopljeno , popijte toplo i na gutljaje. Čaj je djelotvoran u slučaju slabosti jetre, žutice, žučnih smetnji, kašlja, bronhitisa i astme. Ta je biljka jedna od najboljih u liječenju žutice.

 

Kako se liječi problem ŽUĆI I ŽUĆNOG KAMENCA prirodnim metodama :

  1. LJEKOVITIM BILJEM -  čaj + biljne kapi JETRA/ŽUĆ
  2. TONIK ŽUĆ koji otvara žuć da bi ispali kamenci
  3. BIOENERGIJOM jer potičemo cijelo tijelo i žuć na samopopravak
  4. ENERGETSKIM VJEŽBAMA DISANJA – bolja prokrvljenost i cirkulacija cijelog tijela, svih organa i jetre i žući

 

Za svakog klijenta izrađujem individualnu terapiju prema trenutnoj dijagnozi i simptomima te je potrebno savjetovanje i kratki razgovor prije početka terapije ljekovitim biljem .

Imate li zdravstvenih tegoba a želite ih riješiti na prirodan način i očuvati vlastito zdravlje, obratite mi se sa punim povjerenjem .

 

Neven Carin ,

intuitivno energetski iscjelitelj, fitoterapeut , ljubitelj prirode i prirodnih metoda liječenja

e-mail: info@nevencarin.com   -  MOB: 091 565 4848

 

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh