TAHEEBO kora pomaže u liječenju gotovo svih bolesti

TAHEEBO kora pomaže u liječenju gotovo svih bolesti

01. veljače 2019

Još su stari Maje i Inke koru tog stabla smatrali vrlo ljekovitom i njome liječili gotovo sve bolesti, pa i ugrize zmija otrovnica. Ruski car je svaki dan pio ovaj čaj za dugovječnost, a i Gandhi je vjerovao u terapijski učinak šalice ovoga čaja. Istina je, taheebo pomaže u liječenju gotovo svih bolesti

Taheebo ili Pau D`Arco je ljekovita biljka koja je otkrivena 1977.godine, a prije toga bila je poznata Indijancima. Doktori Teodoro Meyer i Prats Ruiz, su upotrijebili ovu biljku i liječili s njom razne vrste raka, uključujući leukemiju i mnoge druge neizlječive bolesti, sa fantastičnim rezultatima.

Brazilske novine i magazini posvetili su cijele stranice čudesnom liječenju koje je postignuto sa Pau D`Arco. Čaj se pravi od unutrašnje kore drveća Lapacho Colorado ili Lapacho Morado (Tabebuia Avellanedae ili Tabebuia Altisima). To drveće se obično zove Ipe Roxo ili Pau `D Arco. Indijansko ime mu je Taheebo. To je ozoniferno drvo sa ekstremno dubokim žilama i raste na mjestima bogatim ozonom. Te dvije vrste drveća imaju lijepe cvjetove, jedan ljubičaste a drugi crvene, a oba su mesožderi, sto znači da jedu insekte. Naučna istraživanja su u kori ovih drveća pronašla sastojke izvanredno otporne protiv gljivica i spora, mada je susjedno drveće i raslinje s njima gotovo pokriveno.

  • Taheebo najviše upotrebljavaju oboljeli od raka i alergija. Budući da Pau D`Arco oslobađa tijelo od toksina, tijelu se daje nova vitalnost, a što utječe i na psihu i na um. Depresivna stanja, insomnija (nesanica) i patološke tjeskobe ublažuju se s Pau D`Arco. Postoje naznake da pomaže i kod AIDS-a (SIDE).

Postoje izvještaji o izvanrednim uspjesima kod herpesa i drugih prenosivih bolesti.

Zdravstvene prednosti taheebo čaja odnose se na mnoge bolesti i stanja. Ovaj čaj se koristi za liječenje širokog spektra infekcija, uključujući i virusne respiratorne infekcije poput prehlade, gripe i svinjske gripe, spolno prenosivih bolesti, kao što su gonoreja i sifilis, upale prostate i mjehura, lišajeva i ostalih parazitskih infekcija, gljivičnih infekcija i proljeva.

Taheebo čaj se koristi i u liječenju dijabetesa, gastritisa, bolesti jetre, astme, bronhitisa, bolova u zglobovima, kile, čireva i rana. Često se koristi i za liječenje anemije te leukemije, a primjenjuje se izravno na kožu kod gljivičnih infekcija Candidom.

Jača organizam, daje energiju i snagu, regulira tjelesnu težinu, djeluje protiv gotovo svih bolova, pa tako i menstrualnih.

Način pripreme: 1 šalica = 2 dcl. Obično se uzima količina od 1 velike vrhom pune jušne žlice čaja na 1 litru vode za lakša oboljenja pa do 5 jušnih žlica kore na nekoliko litara vode dnevno za teža oboljenja. U litru kipuće vode stavite veliku žlicu kore i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Čaj mora odstajati još najmanje 20-25 minuta kako bi kora pustila sve korisne tvari i aromu. Čaj od kore taheba mora se kuhati u staklenoj posudi jer u doticaju s metalom gubi ljekovito djelovanje. Za miješanje upotrijebite staklenu ili plastičnu žličicu. Potrebno je pričekati da čajna mješavina potone na dno posude. Potom je otopinu potrebno procijediti kroz gazu ili cjedilo. Tako pripremljen čaj može se piti vruć, mlak ili hladan. Čaj možete zasladiti. 

Napomena: Za održavanje zdravlja i kao prevenciju od gripe i prehlade piti jednu šalicu čaja ujutro i navečer. Za liječenje i vraćanje organizma u formu piti 2-8 šalica dnevno. Čaj je vrlo ukusan i ima blagi miris vanilije. Bez obzira na snažno djelovanje, zapravo je vrlo blag i može se piti neograničeno bez pauze. Može se piti i navečer prije spavanja. 

Način upotrebe kod raznih oboljenja:

Alergije: Kod nekih izaziva reakcije nepodnošljivosti ovog čaja. U tom slučaju, u početku se preporučuje 1 šalica dnevno, a onda se postepeno povećava količina čaja.

 Anemija: Za ovakve slučajeve, dovoljno je piti 3-4 šalice Taheebo čaja dnevno, nezaslađenog. Kada nastupi poboljšanje, dovoljno je piti 2 šalice dnevno.

 Arterioskleroza: 3-4 šalice Taheebo čaja dnevno. Kada nastupi poboljšanje dovoljno je dalje piti 1 šalicu dnevno.

 Astma: 4-5 šalica dnevno. Djelotvorne su i kupke, kao i inhalacije sa Taheebo čajem. Preporučaju se i topli oblozi Taheeba na grudi.

 Candida i ostala gljivična oboljenja: U početku 1 šalica a onda se postepeno povećava količina do 5 šalica dnevno.

 Crijevna oboljenja: Keneth Jones opisuje slučaj jednog djeteta sa kroničnim proljevima, koje se izliječilo samo sa pola šalice Taheebo čaja. Kod jakih upala Taheebo regulira probavu za nedjelju dana. Piti po 1 litru čaja dnevno.

 Čir želuca i dvanaestpalčanog crijeva: Preporučuje se piti 3-4 šalice dnevno tokom nekoliko mjeseci.

 Dijabetes (Šećerna bolest): Preporučuje se 1 litra tokom nekoliko mjeseci.

 Ekcemi: Piti 1 litru čaja dnevno tokom nekoliko mjeseci a na oboljela mjesta stavljati obloge od taloga kore nakon kuhanja.

 Gastritis: Piti 1 litru čaja dnevno. Normalno, izbjegavati jako začinjena i teška jela.

 Gljivična oboljenja kože: Preporučuje se 2-5 šalica dnevno, duže vrijeme i namakati u čaju oboljela mjesta ili stavljati obloge.

 Gripa: Preporučuje se 4-5 šalica dnevno, a preporučaju se kupke i inhalacija 15-20 min dnevno.

 Hemoroidi: Piti taheebo čaj a preporučaju se i kupke i oblozi.

 Imunitet: 1 litra taheebo čaja dnevno, a nakon poboljšanja 2 šalice dnevno.

 Kemoterapija: Jačina i količina Taheebo čaja nisu strogo određeni. Koristite količinski koliko želite.

 Kolitis: Preporučuje se 4-5 šalica dnevno, mjesecima. Kada nastupi poboljšanje smanjiti na 2 šalice dnevno. Takođe, klistir od Taheeba je jako djelotvoran.

 Malarija: Pola litre čaja dnevno. Koristiti hladne obloge.

 Migrena: Piti 3-4 šalice Taheebo čaja dnevno, što duže vremena, a zatim smanjiti na 2 šalice dnevno.

 Opekotine: Piti 1 litru čaja dnevno i stavljati hladne obloge od Taheeba nekoliko puta dnevno. Oblozi prilikom prvog stavljanja mogu izazvati jake bolove, ali to ne traje dugo.

 Paraziti (u crijevima): Piti mjesecima 1 litru čaja dnevno.

 Psorijaza i ostale kožne bolesti: Piti 1 litru čaja dnevno. Koristiti kupke i obloge.

 Rak: Vidi iskustva kod liječenja raka. Piti veće količine čaja jače koncentracije (do 5 vrhom punih jušnih žlica Taheebo čaja).

 Siva mrena: Piti 2-5 šalica Taheeba dnevno duže vrijeme. Takođe, ispirati oči s čajem nekoliko puta dnevno.

 Vaginalne infekcije: Piti nekoliko šalica čaja dnevno. Preporučuju se kupke prije spavanja, nekoliko puta dnevno vršiti unutrašnja ispiranja. Također i skuhati malo jači čaj, u njega namočiti tampon i mijenjati ga svakih 8 sati.

 

  • Primjer iz Hrvatske imamo kod nestanka raka debelog crijeva prije punih 16 godina kod gospođe koja je pila 2-3 godine samo Taheebo čaj.

 

Pakiranja koja nudimo:

ČAJ TAHEEBO 250g
BILJNE KAPI TAHEEBO

Napomena: ČAJEVE I BILJNE KAPI ŠALJEMO POŠTOM .

 

Imate li zdravstvenih tegoba a želite ih riješiti na prirodan način i očuvati vlastito zdravlje, obratite mi se sa punim povjerenjem .

 

Neven Carin ,

intuitivno energetski iscjelitelj, fitoterapeut , ljubitelj prirode i prirodnih metoda liječenja

e-mail: info@nevencarin.com   -  MOB: 091 565 4848

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh