Svijeće koje će biti jedini izvor svijetlosti tijekom 3 dana tame: Evo kako blagoslovljene svijeće mogu otjerati i demone

Svijeće koje će biti jedini izvor svijetlosti tijekom 3 dana tame: Evo kako blagoslovljene svijeće mogu otjerati i demone

28. veljače 2023

Stara je tradicija blagoslivljanja svijeća na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnice ili Kalandore 2. veljače. Svijeće također može blagosloviti bilo koji svećenik bilo kojeg dana u godini.

Blagoslov pretvara ove svijeće u „sakramentale“, produžetak sakramenata Crkve i kanal božanske milosti.

Jedna duhovna korist blagoslovljenih svijeća je njihova sposobnost da istjeraju sve demonsko. To se jasno vidi u blagoslovu koji se nalazi u rimskom obredniku.

 

Gospodine Isuse Kriste, Sine živoga Boga, blagoslovi ove svijeće na naš ponizni zahtjev. Obdari ih, Gospodine, snagom svetog križa, blagoslovom s visine, Ti koji si ih dao čovječanstvu kako bi rastjerao tamu. Neka blagoslov koji dobiju od znaka svetog križa bude toliko učinkovit da, gdje god budu osvijetljeni ili postavljeni, knezovi tame mogu drhteći odlaziti sa svih ovih mjesta i u strahu bježati, zajedno sa svim svojim legijama, i nikad se više ne usude uznemiravati ili maltretirati one koji vam služe, svemogući Bože, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.

 

Svijeće su se u Crkvi uvijek koristile i na simboličan i na sakramentalni način. Upaljena svijeća od davnina se vidjela kao simbol Kristove svjetlosti. To je jasno izraženo na Uskrsnom bdjenju, svećenik uđe u zamračenu crkvu s jednom uskrsnom svijećom. Isus je došao u naš svijet grijeha i smrti kako bi nam donio svjetlo Božje. Ovu je ideju jasno izrazio u Evanđelju po Ivanu: „Ja sam svjetlost svijeta; tko me slijedi, neće hodati u tami, nego će imati svjetlost života “(Ivan 8,12).

Trebali bismo se sjetiti da sama svijeća ne “tjera” demone , ali to čini Isus, “Svjetlo svijeta” . Budući da demoni preziru svako svjetlo i vječno borave u tami, jasno je da blagoslovljene svijeće imaju takav učinak.

 

Pitajte svog lokalnog svećenika da blagoslovi sve svijeće koje imate i koristite ih kad se molite, moleći Boga da istjera svaku tamu iz vašeg života.

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh