Sjeme koje sami posadite je VAŠ NAJBOLJI LIJEČNIK

Sjeme koje sami posadite je VAŠ NAJBOLJI LIJEČNIK

12. veljače 2020

Mame, tate, bake, djedovi, tetke, stričevi… svi vi koji sadite vrt ili pripremate rasade. Evo jednog divnog i korisnog odlomka iz knjige Anastasija, Vladimira Megrea.

Evo kako je govorila Anastasija o sjemenu posađenom vašom rukom, a zapisao Vladimir Megre:

– Svako, posađeno vašom rukom sjeme, sadrži u sebi ogroman obim Vaseljenske informacije ( Božje informacije ). Ovaj obim se ne može usporediti ni po veličini, ni po ispravnosti, ni sa jednim umjetnim. Pomoću ove informacije sjeme zna točno, do mili dijela sekunde, vrijeme kada treba da se pokrene, počne da raste, kakve sokove da uzima iz zemlje, kako da koristi zračenja kozmičkih tijela – Sunca, Mjeseca, zvijezda, u što da raste, kakve plodove da donosi.

 Plodovi su namijenjeni obezbjeđenju čovjekovog života. Ovi plodovi mogu uspješnije i snažnije od umjetnih lijekova, ranije stvorenih ili budućih, da se bore i suprotstave bilo kom oboljenju ljudskog organizma.

Ali, o tome, o stanju čovjekovom mora znati sjeme, da bi se u procesu svoga zrijenja, zasitio plod neophodnim odnosom supstanci za liječenje određenog čovjeka, njegovih bolesti ukoliko postoje, ili postoje predispozicije za njih.

Prije sadnje. Da bi sjeme krastavca, paradajza ili bilo kog drugog rastinja, uzgajano na parceli, imalo takvo obavještenje, neophodno je sljedeće:

– Prije sadnje uzeti u usta jedno ili nekoliko malenih zrna, držati ih u ustima pod jezikom, ne manje od devet minuta.
– Potom ih položiti između dlanova ruku i držati ih tako tridesetak sekundi. Među dlanovima svojim, sjemenje držeći, treba stajati bos na tom komadu zemlje, na kom će se zatim odvijati sadnja.
– Otvoriti dlanove i sjeme koje leži u tvojim rukama pažljivo prinjeti usnama i izdahnuti na sjeme iz svojih pluća zrak. Ugrijati ga dahom svojim, i to što postoji u tebi, maleno sjeme će upoznati.
– Onda je još nužno držati otvorene dlanove tridesetak sekundi, nebeskim tijelima sjeme predstavljajući. I sjeme će ustanoviti trenutak svog izlaska. Planete sve će mu pomoći u tome! I za tebe će izdancima potrebnu svjetlost darivati.

Sjeme i sadnja biljaka

Poželjno je u vrijeme punog Mjeseca prilaziti biljkama i dotaći ih.

Zalijvanje poslije tri dana. 

Anastasija kaže da se sjeme nakon toga može u zemlju posaditi.
– Ni u kom slučaju ga ne trebate odmah zalijevati, da se ne bi sprala pljuvačka koja je obavila sjeme, i obavještenje o tebi, koje sjeme u sebe upija. Po isteku tri dana od sadnje, dozvoljeno je zalijevanje.
Sadnju je neophodno provoditi u pogodnim danima za određeno povrće (to je svakom čovjeku već poznato po mjesečevom kalendaru). Ranija sadnja bez zalijevanja nije tako strašna, kao prekasna.
– Ne treba spaljivati pored sadnica sav korov koji se pojavio. Treba od raznih vrsta ostaviti bar po jedan. Korov se može podrezati…

 

Plodovi koji su naš lijek. 

Po riječima Anastasijinim, sjeme na ovaj način upija u sebe obavjeeštenje o čovjeku, i u toku sazrijevanja svog ploda do maksimuma će odabirati iz kozmosa i zemlje neophodnu energiju, upravo za tog određenog čovjeka. Korov sav ne trebate ukloniti, zato, što i on ima svoje predodređenje. Jedan štiti biljke od bolesti, drugi daje dodatne informacije. U vrijeme rasta, treba dolaziti u dodir sa biljkama – barem jednom u toku njihovog sazrijevanja. Poželjno je u vrijeme punog Mjeseca prilaziti im i dotaći ih.


Anastasija je tvrdila da su plodovi, uzgajani na ovaj način, ako ih upotrebljava čovjek koji ih je sam njegovao, sposobni da ga izliječe od apsolutno svih bolesti, da znatno usporavaju starenje organizma, oslobađajući ga od loših navika, da mnogo puta uveličavaju radne sposobnosti, dajući duševni mir.

Plodovi će imati najdjelotvorniji utjecaj ukoliko se upotrijebe najkasnije tri dana od branja.

Razlika ne samo u izgledu. Nije obavezno saditi na taj način cijeli vrt. Dovoljno je da bude po nekoliko gredica.
Uzgajani na ovaj način, plodovi će se razlikovati od drugih iste sorte, ne samo po ukusu. Ukoliko se podvrgnu analizi, razlikovaće se i po odnosu supstanci u njima. Odnosi će biti potpuno različiti.


Pri polaganju sadnica obavezno je svojim rukama i prstima bosih nogu izgnječiti zemlju i pljunuti u rupu. Na pitanje, zbog čega nogama – Anastasija je pojasnila da kroz znojenje nogu iz čovjeka izlaze supstance (vjerojatno toksini), koje sadrže obavještenje o bolestima organizma. Tu vijest će dobiti mladice. One će je prenijeti plodovima, koji će onda biti u stanju da se bore sa nedaćama. Anastasija je savetovala da se s vremena na vrijeme po parceli hoda bos.

Kroz znojenje nogu iz čoveka izlaze supstance koje sadrže obavještenje o bolestima organizma.

Kakve kulture je neophodno uzgajati. Anastasija je na ovo konkretno pitanje odgovarala da treba da ih bude onoliko raznorodnih koliko postoji na većini parcela: maline, ribizle, ogrozd, krastavci, paradajz, šumske jagode, bilo koja jabuka. Veoma je dobro ako postoji višnja ili trešnja, cvijeće. Količina, veličina parcele koja se sadi ovim kulturama, nema neki veći značaj.
Kao obavezne, bez kojih je teško zamisliti pun energetski mikroklimat, na parceli treba uvrstiti takvo raslinje kao što je suncokret (barem jedan). Neizostavno treba posijati na parceli, veličine jedan i po do dva kvadratna metra, žitne kulture – raž, pšenicu, i obavezno ostaviti otok, ne manji od dva kvadratna metra, pod različitom travom. Taj se otok ne smije sijati umjetno, treba biti prirodno. Ukoliko niste sačuvali na svojoj parceli razne trave, trebate donijeti iz šume busen i stvoriti takav otok uz njegovu pomoć.

Prirodni liječnik. Vladimir Megre je pitao Anastasiju ima li potrebe za sadnjom kultura, koje ona smatra obaveznim, ukoliko iza ograde, nedaleko od parcele, one već postoje. Dobio je sljedeći odgovor:
– Važnost ima ne samo raznovrsnost, već i način njihove sadnje, neposredno razgovaranje s njima, preko kog se i odvija zasićivanje informacijama. Već sam ti govorila o jednom od načina sadnje – on je osnovni. Najvažnije je – zasititi obližnji dio prirode vijestima o sebi.

Samo je tada ljekovit učinak, te će čak i imunitet tvog organizma biti znatno uvećan. Mnogo više nego od uobičajenih plodova. U divljoj, kako je vi nazivate, prirodi, a ona nije divlja, već vam je prosto nepoznata, postoji mnoštvo biljaka, uz čiju se pomoć mogu izliječiti apsolutno sve postojeće bolesti. Te biljke su zato i stvorene, ali je čovjek izgubio, ili skoro sasvim izgubio sposobnost da ih prepozna.

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh