BOLESTI PROSTATE

BOLESTI PROSTATE

Prostata, žlijezda veličine i oblika kestena, smještena je ispod mokraćnog mjehura i obavija početni dio mokraćne cijevi. Nakon četrdesete godine, stanice se počinju umnožavati i prostata se povećava kod 15 posto muškaraca, a u starijoj životnoj dobi tj. nakon 60-e, povećanu prostatu ima i do 80 posto muškaraca.

HYPERTROPHIA PROSTATE je dobroćudno i ujednačeno povećanje prostate, ujedno i najčešća bolest te žlijezde.

ADENOMA PROSTATE je čvorasto povećanje, a i jedna i druga dijagnoza mogu prostatu dovesti i do veličine marelice. Zbog povećanja i pritiska oko mokraćne cijevi javljaju se neugodne smetnje koje ujedno i umanjuje kvalitetu života. Mokraćna cijev je sužena, mokrenje je otežano, uz slab mlaz i nedovoljno pražnjenje mokraćnog mjehura. Zbog zaostajanja mokraće u mjehuru, razvija se i sekundarna bakterijska infekcija koja s vremenom prelazi u kronične upale, bolove i smetnje.

Mokrenje je češće noću pa se oboljeli moraju ustati i dva do četiri puta noću kako bi mokrili što naravno izaziva neispavanost i kroničan umor zbog prekidanja sna. U krajnjoj fazi više nije moguće aktivno mokriti, urin izlazi kapi po kap i tada je potrebna operacija.

Uzroci za oboljenje prostate: prema alternativnoj medicini bolesti prostate, upala prostate, uvećanje prostate i kancer prostate nastaju iz nekoliko razloga:

 • preterano konzumiranje i unos mliječnih proizvoda
 • jako začinjena hrana
 • preterano konzumiranje mesa
 • alkoholna i gazirana pića, kisela vina
 • nesiguran i neselektivan seksualni život
 • urođena genetska slabost
 • prehlade i infekcije mokraćnog mjehura
 • razna zračenja

 

Simptomi upale prostate – prostatitisa su: bolovi u predjelu ispod i iza prostate, tupa bol u donjem dijelu trbuha, otežano mokrenje, učestalo mokrenje manjih količina mokraće, učestalo mokrenje noću, gnojan ili krvav iscedak iz mokraćne cijevi, umor, povišena temperatura.

Prostatitis ili zapaljenje prostate; akutni prostatitis je česta komplikacija zadnjeg uretritisa čiji su izazivači gonokok ili E. coli; kronični prostatitis najčešće je posljedica i nastavak akutnog prostatitisa.

 

Kako se liječi prostata prirodnim metodama :

 • LJEKOVITIM BILJEM -  čaj + biljne kapi PROSTATA
 • BIOENERGIJOM jer potičemo cijelo tijelo i prostatu na samopopravak
 • ENERGETSKIM VJEŽBAMA DISANJA – bolja prokrvljenost i cirkulacija cijelog tijela, svih organa i prostate.

 

Preventivno bi trebalo uvesti i dodatne mjere opreza:

 • izbjegavati preusku odjeću
 • ne sjediti na hladnom
 • ne voziti bicikl
 • ne hodati bos
 • smanjiti unos alkohola, kofeina i nikotina 
 • navečer ne uzimati previse tekućine, naročito nakon večere

Ljekovito bilje koje pomaže kod bolesti prostate je vrbovica, korijen koprive, kukuruzna svila, preslica, stolisnik, breza, troskot, peršin, zečji trn, vrba, žutika i šipak koji je bogat antioksidansima koji sprečavaju mnoge bolesti i djeluju pomlađujuće. Čaj od šipka sadrži i likopen koji pomaže u blokiranju stanica raka prostate bez oštećivanja okolnih stanica. Uvijek je dobro staviti i biljke sa kojima dižemo i imunitet osobe kao što su imela, neven, kadulja, ružmarin, majčina dušica, timijan...

Kao što vidite, nije sve tako jednostavno i preporučam da si sami ne kupujete biljke koje sam nabrojao jer opet nećete znati što dalje s njima i u kojoj ćete ih dozi i kako dugo uzimati.

Svima iz rizične grupe muškaraca, koji imaju slabost prostate ili obiteljsku povijest bolesti prostate, preporučujem da 2 puta godišnje, na svakih 6 mjeseci uzmu po jednu bočicu Prostata kapi i da je koriste mjesec i pol dana, kao preventivu od oboljenja prostate.

 

Terapija biljkama spada među najstarije načine liječenja bolesti i ublažavanja tegoba.

Bitno je napomenuti da terapija ljekovitim biljem djeluje polako, ali i sigurno i što je još važnije bez štetnih nuspojava i kontraindikacija.

Za svakog klijenta izrađujem individualnu terapiju prema trenutnoj dijagnozi i simptomima te je potrebno savjetovanje i kratki razgovor prije početka terapije ljekovitim biljem .

Imate li zdravstvenih tegoba a želite ih riješiti na prirodan način i očuvati vlastito zdravlje, obratite mi se sa punim povjerenjem .

 

Neven Carin ,

intuitivno energetski iscjelitelj, fitoterapeut , ljubitelj prirode i prirodnih metoda liječenja

e-mail: info@nevencarin.com   -  MOB: 091 565 4848

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh