Neurodermitis - prirodni načini liječenja

Neurodermitis - prirodni načini liječenja

31. siječnja 2020

Kupke, melemi, biljne kapi i čajevi od ljekovitog bilja uspješno pomažu kod problema s kožom, koje uzrokuju neurodermatitis i psorijaza.

Neurodermitis ili atopijski dermatitis česta je i kronična upalna bolest kože koja se najčešće javlja u djece, ali i odraslih osoba sklonih alergijama (tj. kod djece u čijoj obitelji već ima oboljelih od alergije)

Crvenilo i svrbež kože, suha koža sa suhim ljuskavim osipom. Kod djece se neurodermitis najčešće javlja na licu, a zatim na potkoljenicama, pregibu koljena te na nadlakticama i pregibu lakta, na vratu... Zbog svrbeža, oboljeli se češu te koza puca, javljaju se ranice, ragade, vodeni mjehurići, a to je onda podloga i za sekundarnu gljivičnu ili bakterijsku infekciju.

Kod djece se javlja poremećaj sna, promjene raspoloženja i umor, no tih simptoma nisu pošteđeni ni roditelji. Neurodermitis je alergijska bolest (iako je točan uzrok ipak nije potpuno poznat), a najčešći alergeni su pelud, kućna prašina, grinje, dlaka životinja, perje, bjelanjak jajeta i mlijeko, razni aditivi i konzervansi. Tijekom odrastanja djeca razvijaju jači imunitet pa bolest najčešće i spontano nestaje u dobi od 3-6 godina. Kod odraslih osoba, neurodermitis jako ovisi i o stresu koji naravno pogoršava stanje.

 

Terapija LJEKOVITIM BILJEM uključuje :

Kožu treba njegovati hidratantnim i masnijim kremama, MELEMIMA da spriječe isušivanje, a i prolazak raznih alergena kroz kožu. Terapija se provodi i kad nema simptoma jer se koža mora stalno štititi i njegovati. Treba promijeniti i prehranu i izbaciti nutritivne alergene te južno voće - agrume. Melem bi se trebao sastojati od nevena i badema koji nježno njeguju i obnavljaju kožu, jojobe koja drži vlažnost te čajevca koji nas štiti od infekcija, kadulje protiv gljivica, čempresa i lavande protiv alergijskih i infektivnih bolesti kože.

Osim mazanja melemom izvana, da bi terapija bila cjelovita potrebno je čistiti kožu i iznutra sa čajem i biljnim kapima. U čajnoj mješavini DERMATITIS trebale bi se nalaziti biljke koje čiste kožu a i sprečavaju svrbež kože poput mačuhice, koprive, čestoslavice, kamilice, nevena koji nam usput čisti jetru i diže imunitet , preslice, melise koja nam umiruje dječicu,  sljeza, maslačka, stolisnika koji čisti krv, frangule da malo očisti crijeva, komorača te uvijek šipka radi vitamina C u odgovarajućem omjeru prema trenutnom stanju pacijenta.

U biljnim kapima obavezno bi se trebali naći čičak, kopriva, neven , matičnjak te imela za dizanje imuniteta u odgovarajućim omjerima.

Osim biljne terapije melemom , čajem i biljnim kapima preporučam i kupke od zobene slame ili zrna zobi, hrastove kore, nevena, sljeza i preslice.

Od tri jušne žlice čajne mješavine i litre vode skuhati čaj, procijediti i dodati vodi za kupanje. Kupku provoditi svaki drugi dan. Zbog isušivanja kože, umjesto kupanja više se preporuča tuširanje mlakom vodom, no u ovom slučaju želimo da nam ljekovito bilje liječi kožu. U kupku treba dodati i malo maslinovog ulja. Izbjegavajte šampone, sapune, gelove, proizvode na bazi alkohola, prevruću ili prehladnu vodu jer isušuju kožu.

 

Ako niste brali prošle godine ljekovito bilje na našim prekrasnim i čistim planinama ili niste sigurni u kojim omjerima pomiješati ljekovito bilje, slobodno mi se javite sa svojim problemom, te vam pošaljem poštom već gotove čajne mješavine, biljne kapi ili melem.

Imate li zdravstvenih tegoba a želite ih riješiti na prirodan način i očuvati vlastito zdravlje, obratite mi se sa punim povjerenjem .

 

 NARUDŽBE I INFO: 00385 91 565 4848 ili na e-mail: info@nevencarin.com

  • Dostava Hrvatskom poštom
  • Rok isporuke je 2-3 radna dana ( izvan Hrvatske treba nekih cca 5-7 dana )

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh