Najvažniji zakon uspijeha

Najvažniji zakon uspijeha

06. lipnja 2019

Postoji jedan zakon kome je podložno apsolutno sve! Tvoj posao, obitelj, odnosi, zdravlje - sve se može poboljšati ili potpuno uništiti na isti način. Koji?

Najvažniji zakon uspjeha ​

Ne varajte se: Bog se ne da prevariti; jer šta čovjek posije to će i požnjeti.

​Biblija, Poslanica Galatima 6:7

Sigurno ste često čuli ovu frazu, preuzeta je iz Biblije i opisuje duhovni zakon koji radi od stvaranja svijeta. On se ne može ukinuti, kao što je nemoguće ukinutu smjenu ljeta i zime, dana i noći, sunca i mjeseca.


U čemu je suština zakona sjetve i žetve?

Sve što imaš to je tvoje sjeme. Misli, riječi, talenti, novac, vrijeme, snaga. Svaki minut života je polje koje siješ. U zavisnosti od onoga šta stavljaš u tlo, izrasta žetva. Nekad brzo, nekad sporo. Ali je istina da žetva uvijek postoji!

Zato, razmotri sve sfere svog života i razmisli o tome kakvo sjeme i gdje sadiš? Da li je dobro ili ne baš? Ili možda zemlja nije dobra? Koju žetvu dobijaš iz dana u dan u radu, zdravlju, finansijama i odnosima?

Sve što imaš danas rezultat je jučerašnje sjetve. Ti si to posijao. I u tvojoj moći je da ukloniš ono što je posijano: na primjer, da se pokajaješ za učinjeno i djeluješ drugačije.

Drugi ljudi takođe mogu da posiju određena sjemena u tvom životu: negativna ili pozitivna. Glavno je da li ćeš im dozvoliti da izrastu? Ako su ti uradili ili rekli nešto loše, ne fokusiraj pažnju na to, ne obrađuj to u svom srcu, u suprotnom ćeš sigurno požnjeti bol i gorčinu koja će otrovati tvoju dušu.

I obrnuto, ako su ti dali kompliment ili poklon, prihvati i zahvali! I požnjećeš još više ljubavi i prihvatanja u svim sferama života!

Radi dobro ljudima, pomaži finansijski ( to je također tvoje sjeme! ) za Božje djelo i za dobrotvorne svrhe. Pomozi okruženju riječima i djelima, ohrabri ih i inspiriši ih. Svakodnevno sij ljubav i podršku.

​U svojoj profesiji i poslu, uloži cijelog sebe, ne polovično, već maksimalno, da poženješ 100% uspjeha! Hrani sebe dobrom hranom, posij u svoje zdravlje kvalitetne proizvode. Filtriraj svoje misli i riječi, to su tvoja sjemena za budućnost.

Ako budeš poštovao ovaj zakon u svakoj sferi života - vjeruj, rezultati će te iznenaditi!

Neka sreća i prosperitet ispune tvoj život! Jer, sada si mudar i znajući sijalac sjemena, usmjeren na ogromnu uspješnu žetvu!

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh