Mistična planina i piramida Rtanj

Mistična planina i piramida Rtanj

30. lipnja 2020

Ova sveta i mistična planina je najmisterioznije mjesto u Europi a svojim piramidalnim oblikom kao magnet odavno privlači na tisuće zaljubljenika, koji veoma često na njoj doživljavaju razne duhovne spoznaje.

O piramidi Rtanj kruže nevjerovatne priče, tako da je postala planina spasenja, planina vanzemaljaca, generator energije, mjesto koje posjećuju čudna bića... 

Da bih doživio istinsko iskustvo na putu do vrha Šiljak poveo sam lokalnog mistika i travara sa kojim sam mogao pričati u miru o energijama Rtnja, mitovima i legendama ovog područja, megalitskim građevinama, ljekovitim biljkama,  mjestima moći i vanzemaljcima bez da nas netko prekida u razgovorima ili doživljava to kao sf - film. Toliko smo se opustili pješačeći 3h do vrha da smo i sami otkrili neke nove pozicije i kamena bića koji čuvaju ovo magično i sveto mjesto.

Rtanj, Neven Carin, Sokobanja, vanzemaljci Todor Pešterski

NLO udruženja i agencije iz cijeloga svijeta željele su postaviti istraživačke centre na Rtanj, ali država Srbija to nije dozvoljavala.

Čuveni autor „Odiseja u svemiru 2010“ Arthur Clark napisao je prije desetak godina da Rtanj nije planina, već da se ispod krije piramida, najstarija tvorevina najvjerovatnije vanzemaljske civilizacije.

Zanimljivo je da je Hitler posjećivao Rtanj kako bi prikupio energiju. Pored energije tu je i najjači afrodizijak - Rtanjski čaj. Zabilježen je i slučaj da su nijemci za vrijeme drugog svetskog rata pronašli na Rtnju, Grka koji ne zna kako se tu našao, pošto je poslednje čega se sjeća bilo da je čuvao ovce, na pašnjaku u svojoj zemlji.

Najveća misterija vezana za Rtanj jeste gravitacijsko  čudo. Magnetne i gravitacijske anomalije čine da avioni izbjegavaju da lete preko Rtnja, niski preleti su najstrožije zabranjeni, a čak i sateliti skreću za neki posto stupnja kad se nađu nad ovom planinom.

2012. godine kada je trebala biti apokalipsa i smak svijeta, Rtanj je postao poznat i van granica Srbije. Veliki broj stranih medija je tada objavio da će planina Rtanj biti jedna od rijetkih u svijetu koju će apokalipsa zaobići. U prosincu 2012 veliki broj stranih državljana potražilo je spas od apokalipse u naselju Rtanj i okolnim selima koja se nalaze u podnožju samog Rtnja. Apokalipsa je i te godine izostala, ali je Rtanj postao poznat širom svijeta.

Obronke vrha Šiljak krasi endemsko bilje (Saturea montana i Saturea satyris) koje raste samo na ovom mjestu. O njihovoj ljekovitosti već postoje prave legende. Čaj od Rtanjskog čaja pili smo svakoga dana. 

Rtanjski čaj

Međutim, tokom posljednjih godina pažljivo oko istraživača, uz pomoć suvremene tehnologije, uočilo je neke vrlo čudne geometrijske i druge zakonitosti koje ne djeluju kao obična igra prirode već kao djelo koje su prije mnogo tisuća godina napravile, ipak, ljudske ruke.

Poznato je da svaka egipatska piramida ima značajne podzemne objekte. Tako na primjer, određene komore u Keopsovoj piramidi usmjerene su prema sazviježđu Oriona odakle crpe energiju koju odvode ka prostorijama u unutrašnjosti. Piramide raspolažu i prikupljenom orgonskom energijom iz podzemnih i nadzemnih vodenih tokova. Slično je i sa Rtnjem.
 

Gradonačelnik općine Boljevac podno Rtnja vidio NLO

Činjenica je, da je Rtanj pun mistike, da se ovdje dešavaju čudne pojave. Moja terasa gleda na planinu i osobno sam vidio ogromnu svijetleću loptu okruženu diskovima kako leti potpuno neujednačeno. Mijenjala je brzinu, pravac i smjer na jedinstven, neopisiv način – rekao nam je prvi čovjek opčine Boljevac.

 

MJESTO ISCJELJENJA

Utvrđeno je da unutar ove planine postoje ogromne podzemne prostorije, a speleolozi su već pronašli više od 17 važnih pećina i odaja ispod zemlje. Na južnoj i sjeverozapadnoj strani planine, ispod vrha Šiljak locirana oko 450 metara visoka šupljina romboidne osnove, stranica od po 250 i 500 metara.

Ovaj ogromni podzemni prostor, zauzima istu onu poziciju na kojoj se, na već istraženim piramidama, najčešće nalaze rezonantne komore.Veliki vertikalni tunel, koji su istraživači prozvali Dimnjak, vodi duboko u utrobu planine, odakle ka površini izlazi izuzetna količina orgonske energije.

To je pozitivna energija za ljude i živi svijet, i zato je Rtanj poznat kao mjesto gde se mnogi iscjeljuju. Dimnjak je ovalnog oblika prečnika od oko šest metara i zarušen je od samog vrha u dužini od oko 110 metara. Odatle je prohodan u dubinu od čak 450 metara. Iz ugla energetike piramida, ovo je ključni podatak kojim se dokazuje da su rađene intervencije kojima bi se orgonska energija iz nižih speleoloških objekata Rtnja sprovela preko spomenute komore do vrha planine. Kako orgon nema masu, ti otvori bi planski kasnije bili zatvarani jer se energetski protok uspostavio.

Geometrija Rtnja još je interesantnija i prepuna je neobičnih ali očiglednih zakonitosti. Najistaknutiji vrhovi planine su Kusak, Baba i Šiljak, i kada se povežu imaginarnom linijom, formiraju trougao dimenzija čije strane su pet i šest kilometara. Sa samog Šiljka se odvajaju tri kraka koji su zaklonili dva ugla od po 105 i jedan od 150 stupnjeva. Otkud takva zakonitost, pitaju se istraživači ? Jedan krak može vizualno da se isprati u ravnoj liniji do dužine 3km, drugi je dugačak 1,5km a treći 750m. OVI REZULTATI ISTRAŽIVANJA DRŽE SE DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI.

Piramida Rtanj, Neven Carin, Todor Pešterski

Sasvim je jasno da građevina sa ovakvim svojstvima nije mogla nastati kao rezultat prirodnih procesa, nego je to umjetna građevina nastala pažljivim planiranjem njenog oblika i lokacije i izgrađena još u prapovijesti nama nepoznatom tehnologijom. Ako bismo maketu Keopsove piramide “preklopili” preko Rtnja, uvidjeli bismo kako se mnoge proporcije poklapaju.

Mjerenja su utvrdila da na Rtnju postoje neprekidne promjene energetskih polja. Vrh Rtnja – Šiljak uglavnom upija energiju, dok mjesto „Svetilište“ u podnožju planine, uglavnom zrači. Energija izbija iz Rtnja vertikalno, u visokom vibratornom spektru, karakterističnom za bioenergetska iscjeljenja mnogih , čak i najtežih bolesti. Na "Svetilištu" svakodnevno smo boravili ujutro i navečer te mjerili na razne načine iscjeljujuće energije ovog svetog mjesta. 

Rtanj svijetleće kugle

Uglavnom, za ovo mjesto nisu nimalo neobične letjelice, vanzemaljci, svijetleće lopte koje se iznenada pojavljuju i nestaju. Da je sve ovo istina, potvrđuju prepričavanja turista, a naročito iskustva mještana koji se susreću sa nepoznatim vanzemaljskim gostima.

Postoji ona stara izreka, kada si otvoren cijeli svijet ti se otkriva i otvara. Vidimo se Rtnje nanovo u 9 mjesecu, još moramo razgovarati o važnim temama .

Rtanj Retreat Vanzemaljci Todor Pešterski travar Neven Carin
 

PRIJAVE SU POČELE ZA HOLISTIČKI RETREAT - MISTIČNA PIRAMIDA RTANJ - 3 ili 5 DANA - PUT ISCJELJENJA I HARMONIJE SA 5 PRIRODNIH ELEMENATA 

više informacija : https://www.nevencarin.com/bioenergetska-radionica-detaljno/holisticki-retreat-misticna-piramida-rtanj-3-ili-5-dana-solsticij

INFO: 00385 91 565 4848  ili  info@nevencarin.com

Rtanj , mistična piramida Rtanj , travar, vanzemaljci, Vrmdža Todor Pešterski

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh