Ljekovito bilje - Božja apoteka

Ljekovito bilje - Božja apoteka

19. srpnja 2017

 

Previše posla, raznih obveza i neizbježnog stresa, prema izjavama svjetskih stručnjaka psihologa, dovode do iscrpljivanja ne samo cijelog organizma već i duha i uma.

Zbog tržišta preplavljenog različitim proizvodima i tabletama, često zaboravljamo da je priroda najbolja ljekarna.

Sve to pomalo mijenja hormonalnu ravnotežu i dovodi do pada imuniteta te razvoja bolesti. Ovome se kao mogući dodatni uzrok bolesti mora pridodati i neadekvatna prehrana - obilje mesa i mesnih proizvoda te mlijeka i mliječnih proizvoda (u kojima ima previše hormona i aditiva).

Prvi korak - odluka

Svaki dan se susrećem sa klijentima koje traže pomoć iz prirode, iz naše zelene ljekarne. Dragi Bog nam je podario zelenu ljekarnu, livadu i šume pune ljekovitog bilja, ali mi moramo pružiti ruku. Moramo napraviti prvi korak i donijeti odluku. Nitko nam ne može pomoći ako sami to ne želimo. 

Sve ljekovite biljke možemo pripremiti kao čajni napitak, a ekstrakcijom žive biljke u alkoholu pripremamo MAJČINSKE biljne kapi - tinkture ( veoma rijetke u svijetu ali i duplo ljekovitije), ali i masti, kreme, sirupe, pripravke od meda i ljekovitog bilja, razne tonike, losione i kupke.

U kojem obliku ćemo pripremiti i u kojoj dozi upotrijebiti biljku ovisi o dijagnozi.

Prije svega napominjem neke bitne stvari koje treba provjeriti prije korištenja preparata iz prirode da bi djelovanje bilo maksimalno :

  • da li je bilje brano ručno na nekoj planini ili iz uzgoja brano strojno ?
  • da li je majčinska tinktura ili normalna ?
  • da li je brano bilje nakon tri dana sunčanog vremena ?

 

Terapija biljkama spada među najstarije načine liječenja bolesti i ublažavanja tegoba.

Bitno je napomenuti da terapija ljekovitim biljem djeluje polako, ali i sigurno i što je još važnije bez štetnih nuspojava i kontraindikacija. Za svakog klijenta izrađujem individualnu terapiju prema trenutnoj dijagnozi i simptomima te je potrebno savjetovanje i kratki razgovor prije početka terapije ljekovitim biljem .

Imate li zdravstvenih tegoba a želite ih riješiti na prirodan način i očuvati vlastito zdravlje, obratite mi se sa punim povjerenjem .

 

Neven Carin ,

intuitivno energetski iscjelitelj, fitoterapeut , ljubitelj prirode i prirodnih metoda liječenja

e-mail:  info@nevencarin.com

 

 

 

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh