Hormonalna terapija kod žena - višak ili manjak ESTROGENA

Hormonalna terapija kod žena - višak ili manjak ESTROGENA

02. veljače 2020

Medicina je izbacila hormonalnu terapiju kod žena jer ima puno nuspojava. Estrogen se gubi u menopauzi i to stvara problem sa emocijama. I onda kažemo samo dodaj malo estrogena u sustav i sve će opet biti ok. Estrogen je povezan sa seksualnošću. Ali i muškarci imaju estrogen.

Hormonska terapija ima popratne pojave , moždani i srčani udar. Zato što je estrogen između ostalog zadužen i za jači dotok krvi u srce i mozak. Nuspojave ? Ne , to je izravan efekt dodatka estrogena u sustav.

Jer niste ga dodali samo u reproduktivni trakt nego u cijeli sustav. Od uredno propisanih lijekova , od njihovih nuspojava svake godine u SAD umire preko 300.000 ljudi.

SA LJEKOVITIM BILJEM SE TO NE MOŽE DOGODITI, jer jedna biljka ima jedno glavno djelovanje i cca 30 sporednih. Znanstvenici kada stvaraju neki lijek, obično iz biljke uzmu 30 spojeva i testiraju svaki zasebno. Spoj koji se pokaže najbolji za liječenje neke bolesti, od njega rade lijek i nije ih briga za ostalih 29 spojeva. Zbog toga stari iscjelitelji i travari znaju da se iz biljke ne smije vaditi jedan glavni spoj i njime liječiti jer nastaju nuspojave. Biljka je cjelovita sa svih 30 spojeva i svi zajedno rade u SINERGIJI . Ključ je u ZAJEDNIŠTVU.

Zbog toga su biljke iznimno važne damama u menopauzi kada im padaju svi hormoni . I estrogen i progesteron. 

ESTROGEN JE GLAVNI ŽENSKI SPOLNI HORMON.

Poremećaj rada žlijezda utjecat će na manje ili više lučenje hormona, pa tako i estrogena. Manjak ili višak estrogena imat će velik utjecaj na cjelokupni organizam.
Kod žena se estrogen proizvodi najvećim dijelom u folikulu jajnika, posteljici, te jajnicima. Drugi spolni hormon kod žena je progesteron. Estrogen se nalazi i u organizmu muškaraca, ali u mnogo manjoj mjeri. Ovaj hormon je jako važan kod žena jer utječe na redovan menstrualni ciklus, odgovoran je za rast dlačica, grudi te drži kolesterol pod kontrolom.


Visoka razina estrogena će stvoriti:

  • probleme kod menstruacijskog ciklusa
  • pojačavanje simptoma predmenstrualnog sindroma
  • ciste u dojkama
  • ciste na jajnicima ili maternici
  • utjecaj na razvoj raka dojke


Jako je važno smanjiti unos masnoća jer povećavaju stvaranje estrogena. Bolest ENDOMETRIOZA uglavnom nastaje zbog ogromnog broja estrogena, koje onda trebamo snižavati dvojim biljnim kapima, koje pijemo u dva ciklusa mjesečno.

Estrogen zapravo konzumiramo svakog dana, a da toga nismo niti svjesni. Hrana koja sadrži fitoestrogen je poželjna, posebice ako imate problema s premalim lučenjem tog hormona.
To je osušeno voće, lanene sjemenke, grašak, sojine klice, tofu, breskve, jagode, grah, orasi, kikiriki, bijeli luk a naravno moje dame i CRNO VINO. Živjeli.

OD BILJAKA ZA ČAJNE MJEŠAVINE SU NAM KORISNE :

Sladić - njegovi prirodni estrogenski sastojci smanjuju razinu estrogena kad su previsoki, a povećavaju je kad je razina hormona niska.

Konopljika - normalizira razinu hormona u menopauzi no ujedno povećava proizvodnju hormona hipofize te blokira FSH. Pri tom povisuje razinu progesterona i pomaže kod policističnih jajnika i neredovitih ciklusa tj. neplodnosti. Pomaže i kod PMS-a, a koristi se još iz doba stare Grčke i Rima. Regulira rad jajnika i najbolje ju je uzimati u drugoj polovici ciklusa.

Vrkuta - biljčica koja nam diže estrogen kada je potrebno, npr. u menopauzi.

Kadulja - sjedne na hormone i regulira ih

+ biljčice za umirenje da mi dame ne budu nervozne i napete u periodu menopauze i ako se javi nesanica, biljčice za nesanicu.


Uglavnom kada radimo žensku terapiju , dobro je prvo izvaditi hormone, dobro pročitati nalaz i napraviti čajnu mješavinu u određenim omjerima. To vrijedi za sve ženske bolesti od policističnih jajnika, endometrioze, cista....

PREPORUČAM:

  1. BILJNE KAPI KLIMAX
  2. ČAJNA MJEŠAVINA KLIMAX


Za sva pitanja stojim na raspolaganju a biljnu terapiju šaljem poštom po cijeloj Europi :)

info@nevencarin.com     00385 91 565 4848

 

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh