Detoksikacija tijela - čišćenje tijela od toksina

08. siječnja 2021

U današnje doba tehnološkog i medicinskog napretka očekivali bismo da su bolesti stanovništva u padu. Ali sve statistike pokazuju porazne slike, sve je više bolesnih ljudi sa sve težim dijagnozama.

Broj oboljelih od karcinoma i kardiovaskularnih bolesti svaki dan je sve veći. Najčešće objašnjenje je: stres, brz tempo života, onečišćena okolina. To je velikim dijelom istina, ali uz sve vanjske zagađivače, mi još svakodnevno opterećujemo svoje tijelo i onečišćujemo ga iznutra

Naš organizam svakodnevno stvara velike količine metaboličkog otpada, što nije samo otpad koji nastaje razgradnjom i probavom hrane, nego i normalnim metaboličkim procesima koji se odvijaju u organizmu, npr. odumiranje krvnih tjelešaca, odumiranje stanica, disanje. Sve su to procesi koji uzrokuju nastanak otpada koji se izlučuje iz našeg organizma putem limfnog sustava, jetre, bubrega i crijeva.
 

Većina nas zapravo je u stanju toksemije

Dakle, tijelo ima vlastiti mehanizam čišćenja i sve je u redu dok su uvjeti u kojima treba obaviti taj posao optimalni, ali zahvaljujući vanjskom zagađenju i nepravilnoj prehrani mi smo taj prirodni proces čišćenja uvelike otežali.

Sredina u kojoj naši organi normalno rade i funkcioniraju je blago alkalna, a zahvaljujući količini toksina koju imamo u organizmu, naš organizam postaje kiseo. Velika većina nas je zapravo u stanju toksemije, odnosno zatrovanosti organizma. Toksemiju uzrokuju dvije stvari, acidoza - povećana kiselost i hipoksija - nedostatak kisika u krvi i tkivima.

Dva najosnovnija stanja koja dopuštaju patogenim bakterijama da se nastane u našem organizmu su upravo acidoza i hipoksija. I tu leži uzrok mnogim oboljenjima - od gastritisa, psorijaze, herpesa, artritisa do karcinoma svih vrsta. Kako ti kiselkasti toksini trule i propadaju u raznim tkivima, oni oštećuju naše organe i žlijezde, nagrizaju zglobove i arterije, oslabljuju živčani sustav i imunitet.

Mnogobrojna oboljenja posljedica su upravo dugotrajnog nakupljanja toksina u organizmu. Da bismo očistili svoj organizam i vratili pH vrijednosti organizma u normalu, provodimo tretman detoksikacije, odnosno čišćenja organizma.
 

Što je detoksikacija i kako se ona provodi?

Detoksikacija predstavlja cjelovit program čišćenja organizma na potpuno prirodan način. To nije samo čišćenje probavnog sustava i crijeva od nakupljenih toksina, nego čišćenje kompletnog organizma. Provodi se u trajanju od 3 do 7 dana, ovisno o stanju klijenta i njegovoj spremnosti za izvođenje programa; naime, 7 dana je potrebno za kompletno odmaranje i čišćenje unutarnjih organa i krvotoka.

Za program detoksikacije potrebno se pripremiti, to znači da tjedan dana prije detoksikacije počinjemo smanjivati unos krute hrane u organizam i piti biljne čajeve DETOX ČAJEVI, koji će potpomoći čišćenje organizma (korijen maslačka, kopriva i sl.)

 

Osnova načela detoksikacije:

 1. smanjenje kiselosti, a povećanje alkalnosti organizma
 2. oksigenacija, obogaćenje krvi kisikom
 3. hidratacija, unos dovoljne i adekvatne količine tekućine
 4. kretanje, istezanje, mišićno toniziranje
   

Tehnike provođenja:

 1. izrada jelovnika, tj. režima unosa tekućine i hrane
 2. ispiranje usne šupljine sezamovim uljem
 3. čišćenje kože
 4. znojenje - poticanje dehidracije
 5. klizma - ispiranje debelog crijeva
 6. vježbe disanja
 7. masaža - aromaterapeutska i limfna drenaža

Izrada jelovnika, odnosno režima unosa tekućine u organizam

Program podrazumijeva smanjenje unosa krute hrane u organizam, čime se olakšava probavni sustav, odnosno organizam ne troši energiju na izlučivanje enzima za probavu hrane, nego energiju usmjerava na izbacivanje toksina iz organizma.

Tijekom detoksikacije ne jedemo krutu hranu, nego smo na tekućoj, polutekućoj ili kašastoj dijeti. Što to znači? Jednostavno svakodnevno unosimo u organizam samo vodu, povrtne i voćne sokove i bistre juhe od povrća, a za one koji ne mogu izdržati takav režim, dozvoljene su kašice od povrća ili voća.

Režim prehrane dogovara se sa svakim klijentom osobno, uzimajući u obzir trenutno stanje, način života i obaveze koje klijent ima. Idealno bi bilo da je tijekom detoksikacije klijent na godišnjem odmoru, a ako to nije moguće, da smanji aktivnosti na minimum. Tijekom dana u organizam se unese najmanje 3 litre tekućine kako bi se tkiva i organi isprali od toksina.
 

Čišćenje kože

Mnogo toksina iz organizma se izlučuje kroz kožu, kod nekih oboljenja koža preuzima funkciju trećeg bubrega pa se toksini izlučuju jedino preko nje, stoga je vrlo bitno da koža bude čista, odnosno da pore kroz koje diše budu otvorene. Stoga bi u programu detoksikacije bilo dobro provoditi:

Suho četkanje - četkanje kože četkom od prirodnog materijala od pete prema gore. Tako se uklanjaju odumrle stanice, potiče se površinska prokrvljenost, osiguravaju uvjeti da toksini mogu izaći iz organizma.

Kupke - toplim kupkama otvaramo pore, a samim tim pomažemo toksinima da izađu iz organizma. Kupke je dobro raditi s Epsom soli ili morskom soli, a od eteričnih ulja mogu se dodati borovica, čempres, grejp, limun, ružmarin, odnosno ulja koja će potaknuti eliminaciju toksina.

Znojenje (sauna ili termo-deka) - Znojenjem potičemo eliminaciju toksina iz dubljih slojeva tkiva, po mirisu i boji znoja vidljivo je koliko je organizam zatrovan. Znoj oporog kiselog mirisa, bjelkaste boje, ljepljiv, ukazuje na veliku količinu toksina. Što znoj ima manje mirisa i boje, to je količina toksina u organizmu manja.

 

Klizma - ispiranje debelog crijeva

Debelo crijevo ne služi samo za eliminaciju neprobavljenih tvari iz organizma, u debelom crijevu završava proces probave hrane, odnosno, iz debelog crijeva se u organizam apsorbira voda i elektroliti. Naše debelo crijevo nažalost često izgleda kao začepljen kuhinjski odvod, na stijenkama debelog crijeva nakupljeni su toksini koji nisu izbačeni iz organizma. Te nakupine trunu i produkti njihova raspadanja kroz porozne stijenke debelog crijeva ulaze u organizam i truju ga.

Pijenjem čajeva ili tableta za čišćenje organizma, mi samo ubrzavamo probavu i pojačavamo peristaltiku debelog crijeva, ali ne odstranjujemo te naslage, zbog toga je nužno klistiranje, odnosno ispiranje debelog crijeva. Klizma se radi biljnim čajem i tako se te naslage otapaju i izlaze iz organizma. Debelo crijevo je čisto, apsorpcija vode i elektrolita je omogućena, a na stijenkama više nema naslaga koje onečišćuju organizam.
 

Disanje

O disanju kao vitalnoj funkciji često i ne razmišljamo, a disanje ima važnu ulogu u otklanjanju toksina iz organizma – čak 70% toksina izlazi iz organizma disanjem. Vježbama disanja učimo klijenta kako da duboko diše te kako da aktivira dijafragmu u procesu disanja. Tako organizam dobiva više kisika, potiče se oksigenacija tkiva, pojačava se unutarnja cirkulacija. Izmjena tvari u organizmu je brža, a duboko disanje ima i smirujući učinak na opće psihofizičko stanje klijenta.
 

Masaža

Tijekom programa detoksikacije provodimo aromaterapeutsku masažu i limfnu drenažu. Aromaterapeutskom masažom opuštamo klijenta, dovodimo ga u stanje duboke relaksiranosti, a ujedno održavamo tonus i elastičnost kože. Limfnom drenažom potičemo limfu i ubrzavamo proces čišćenja limfotoka i limfnih čvorova u organizmu. Za masažu se koriste relaksirajuća, tonizirajuća, limfotonična i diuretska ulja.

Na kraju programa detoksikacije dobili smo organizam očišćen od toksina, pH vrijednosti tkiva, krvi i organa dovedeni su u normalu, a kao ugodnu posljedicu detoksikacije imamo i smanjenje kilograma bez efekta njihova vraćanja. Program detoksikacije bilo bi poželjno provoditi dva puta godišnje kako bismo tijelu omogućili da normalno funkcionira, spriječili nastajanje degenerativnih i patogenih oboljenja te sačuvali vitalnost organizma.

Osim čišćenja organizma na tjelesnoj razini, detoksikacija potiče i čišćenje na emocionalno-mentalnoj razini, odnosno daje nam uvid u emotivno-mentalne "toksine" koje smo skupili i koji nam onemogućavaju prihvaćanje novih emocija i misaonih koncepata. Čišćenjem i te razine pred nama se otvara potpuno novi i veseliji svijet. Nakon detoksikacije imamo novu, zdraviju, smireniju i radosniju osobu.

Preuzeto sa stranice Galbanum.hr

 

PREPORUKA: Čistite svoje tijelo od toksina i otrova na vrijeme dok nije prekasno, napravite DETOKSIKACIJU TIJELA biljnim pripravcima iz našeg područja i dižite svoj IMUNITET prirodnim putem.   

Sve informacije oko biljnih kapi možete dobiti na moj broj 00385 91 565 4848 ili na info@nevencarin.com

Detoksikacija tijela, čišćenje tijela, zdravlje, Neven Carin

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh