BILJARSTVO I FITOTERAPIJA U RADIESTEZIJI

BILJARSTVO I FITOTERAPIJA U RADIESTEZIJI

09. siječnja 2020

U prvim fazama svog razvoja čovjek se počeo liječiti biljem koje je birao vođen instinktom. Sve više je postajao svjestan ljekovitosti pojedinih biljaka te je sticao nova iskustva. Počeo je postepeno razlikovati različita ljekovita svojstva biljaka i primjenjivati ih sistematski kod pojedinih tegoba i bolesti. Svoja iskustva prenosio je novim naraštajima koji su ta iskustva obogaćivali novim spoznajama. Na taj način nastala je pučka medicina mnogih naroda.

Razvojem prirodnih znanosti sve više se proučavalo ljekovito bilje i njegovo djelovanje na zdravlje čovjeka . Kemijskim analizama došlo se do sastava ljekovitih supstanci u bilju, i po toj prirodnoj formuli nastojali su se sintetičkim putem proizvesti preparati koji bi bili isto tako djelotvorni. Na taj način su se mnoge ljekovite biljke vremenom zamijenjene u konvencionalnoj medicini sintetičkim lijekovima.

Proizvodeči sintetičke preparate kopiranjem sastava ljekovitoga bilja moderna farmakologija zaboravila je da ljekovitost bilja ne potječe samo od njegova kemizma, već i od biološke snage. Ona se manifestira djelovanjem ozdravljujučih vibracija.

Osim toga, sintetičkom preparatu nedostaje međusobna prirodna harmonija svih supstanci koja je prisutna u ljekovitoj biljci. Radi toga organizam čovjeka puno lakše prima prirodni preparat nego sintetički.

Vrlo dobar primjer za to je ljekovita biljka gavez koja u svom sastavu ima ljekovitu tvar alantoin koja izvanredno liječi teško zaceljivanje i gnojne rane te prijelome kostiju . Ispitivanja ljekovitosti sintetički dobivenog alantoina nisu pokazala nikakve rezultate što ukazuje na činjenicu da su u prirodnom alantoinu sadržane nemjerljive biološke snage koje nije moguće imitirati nikakvim sintetičkim lijekovima.

 

U biljarstvu se radiestezija primjenjuje uglavnom za :

1. određivanje kvalitete svježe ili osušene biljke

2. izbor komponenti kod pravljenja preparata koji se dobiva miješanjem više vrsta ljekovitog bilja

3. određivanje međusobne harmonije odabranih komponenti te određivanje količinske zastupljenosti odabranih komponenti

 

U fitoterapiji radiestezija se može primjenjivati za :

1. određivanje stupnja ljekovitosti prirodnog preparata za tegobu određene osobe

2. određivanje najdjelotvornijeg oblika fitoterapije za tegobu određene osobe te

3. određivanje harmonije između terapije koja se provodi i neke druge alternativne terapije

 

Neven Carin, fitoterapeut , iscjelitelj , radiestezist
kontakt: 00385 91 565 4848 

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana. Izrada web stranica: lupusart.net

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh