LAZAREV KANJON I PEĆINA - VISEĆI MOSTOVI -  FELIX ROMULIANA - DUŠANOVA MEHANA

LAZAREV KANJON I PEĆINA - VISEĆI MOSTOVI - FELIX ROMULIANA - DUŠANOVA MEHANA

Lazarev Kanjon Srbija

Na ovoj jednodnevnoj turi proći ćemo najljepše lokacije Lazarevog kanjona i vidjeti svu njegovu ljepotu. Posjetićemo najatraktivnije vidikovce sa pogledom na spektakularan kanjon te cijelo područje.
 

Lazarev kanjon


Lazarev kanjon sadrži preko 70 špilja a mi ćemo posjetiti najveću i najljepšu, Lazarevu špilju. To je suha, zatvorena špilja, s izvorskom vodom, bogato ukrašena špiljskim stupovima, draperijama, bigrenom i kalcitnim kadama, kao i nakitom od stalaktita i stalagmita visine do nekoliko desetaka metara. Prelazit ćemo preko visećih mostova kao u filmovima o Tarzanu i piti vodu na ljekovitim izvorima.

 

Lazarev Kanjon Srbija Retreat


Felix Romuliana iliti Gamzigrad, je arheološko nalazište u blizini grada Zaječara, nekadašnja antička rimska carska palača, koja je nekada davno, za vrijeme Gaja Valerija Maksimilijana Galerija, koji je vladao ovim predjelom u periodu od 293. do 311. godine, pa sve do kraja 6. St. , predstavljala moćan grad, koji se prostirao na 6,5 ha i bio okružen sa 20 utvrđenih kula.
 

Felix Romuliana Gamzigrad


Od samog rođenja, Galerije je bio vezan za svoju majku, u čiju čast je kasnije i podigao tvrđavu, kojoj je po svojoj majci i dao ime – Felix Romuliana. Ovdje preporučam kupnju zanimljivih suvenira i skulptura .

Nakon obilaska palače i branja iznimno ljekovite majčine dušice kako bi se opskrbili čajem za nadolazeću zimu krećemo do obližnje planine i grobova posljednjeg Rimskog cara i njegove majke.
 

Felix Romuliana Gamzigrad


Nakon zanimljivog cjelodnevnog izleta odlazimo u vrhunski i poznati nacionalni restoran Dušanova mehana ili Rtanjski dvori. Dvori su okruženi šumom i izvorom ljekovite vode Vilino vrelo, otkrivenim 1455 god. Njena ljekovita svojstva poznata su već šest stotina godina a najizraženija su kod liječenja bubrega, kamena u bubrezima i žuči.

 

Dušanova Mehana Restoran


Voda sa vrela blagotvorno djeluje na čitav organizam, a tako  nešto ne postoji u daljoj i bližoj okolini. Svaki metar ,,Rtanjskih dvori“ je energetsko polje koje vas na svakom koraku okrepljuje životnom energijom i opušta. Tu se služi tradicionalna kuhinja a  u jelovniku se nalaze organska jela i namirnice nabavljene kod lokalnog stanovništva.

 

Dušanova Mehana Restoran

Cijena izleta Felix Romuliana Lazarev Kanjon

© 2016 nevencarin.com Sva prava pridržana.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Na vrh